10-06-2015: De Planck

Fietsverslag woensdag 10 juni ’15

Het “ regende” afmeldingen rond de klok van 17.00 uur.  Wat een uitvinding onze TCE WhatsApp. Weet je direct waar je aan toe bent, wie er wel is, wie niet etc. Zelf kon ik pas rond de klok van 17.45 aan de start verschijnen en dus even appen wie alsnog meeging.  Even erna een app: we komen je thuis afhalen. Wat wil je nog meer!
Met een kwartier vertraging toch nog drie man aan de start: Rene, Frans T en Frans J. Vandaag vrije route vanwege ontbreken van routeleider. Op weg naar het zuiden. Er stond een stevig windje, maar dit keer uit noorden, dus zuidwaarts ging het direct in rap tempo.: Elsloo-Oud Geulle,  Bunde-Weurt,  Amby richting ....., nee niet via de gebaande paden rmaar dit keer via een alternatieve route richting Mheer naar Noorbeek.  Na Noorbeek  rechtsomhoog richting Schey (nooit van gehoord!) om vervolgens via Ulvend af te dalen naar St Pietersvoeren.
Voor de afwisseling deze keer gekozen voor de beklimming van de Voorterberg richting De Planck. Huiswaarts betekende vanaf dat punt: wind op kop! Onze sterke man Rene nam automatisch de koppositie in en dat scheelt! Via Hoogcruts, Margraten, Ingber naar Berg en Terblijt, Meerssen en Ulestraten richting Elsloo. Snelheid: 26.8 km, 650 hoogtemeters en 70 km in de benen.

O ja de nieuwe broek (Asos) zit fantastisch! Kost wat, maar dan heb je ook iets. Harrie V. vroeg zich afgelopen zondag af  of de edele delen zich ook op hun gemak voelden in de speciale “ballenzak” . Ik kan alleen maar zeggen dat ze zich nog nooit zo prettig gevoeld hebben. Ze worden niet langer van links naar rechts geslingerd maar blijven rustig op hun gemak in het midden gepositioneerd.
Wat Harrie precies bedoelde met de naam Oasis ( groeimiddel voor planten), in het vorige verslag weet ik niet,  maar voor wie het precies wil weten: de naam van de broek is: Assos T.Cento. Volgende keer Piet J. eens vragen naar zijn 1e ervaringen met zijn eveneens nieuwe fietsbroek.
Wel even geduld hebben want hij is vanaf zondag weer met de zuiderzon vertrokken voor enige weken.