Zondag 8 nov 2015: super herfst-rit Schweiberg

 

Een zomerse dag in november en met z’n vieren aan de start. Twee keer moeten kijken op de thermometer om vast te stellen dat winterse kleding echt te warm zou worden op deze uitzonderlijke dag. Een flauw zonnetje erbij en nagenoeg geen wind. Wat wil je nog meer!

De aanwezige fietsers, Martin, de beide Frans-en en Silvio. Frans T wilde het niet te laat maken want zijn dochter kon elk moment bevallen. Silvio was weer terug na een periode van 6 weken noodgedwongen afwezigheid in combinatie met een welverdiende vakantie. Aan de praatjes te horen had hij er weer zin in. Als wij een beetje rekening met zijn conditie zouden houden (lees: hem een beetje uit de weinige wind houden en niet te snel berg-op zouden rijden) zou hij ons tracteren! Achteraf bleek dat de echte reden was dat hij voor de eerste keer opa zou worden ergens in april/mei volgend jaar. Als trotse opa in spe duurde het, nog maanden, wachten hem nu al te lang.

Zonder routeleider mocht Frans J de route bepalen en dat ging deze keer richting Aubel. Via Beek, Genhout en diverse omzwervingen kwamen we uiteindelijk uit in Gulpen waarna we via Wittem, Mechelen richting de Schweiberg koersten. Omdat we een beetje op tijd thuis wilden zijn, vanwege de al genoemde reden, Aubel maar gelaten voor wat het was en via Hoogcruts in een straf tempo naar Banholt gereden.

Diverse onderwerpen passeerden de revue tijdens de pauze. Werk, het zijn of worden van opa en de vakantie van Silvio in Portugal. Nou ja, vakantie was een groot woord; met schoonmoeder op stap en een stapel huiswerk op zak!

Huiswaarts via de bekende route, maar niet nadat vanwege het uitzonderlijk mooie weer de lange broek weer werd uitgetrokken. In Valkenburg voegde Thei S zich aan ons groepje toe. Ook hij kon de lente temperaturen niet weerstaan deze ochtend. Op de weg terug bleek dat Silvio nog opmerkelijk veel energie over had en zich zelfs op kop waagde om het straffe tempo vast te houden! Terug in Elsloo, 68 km op de teller met een gemiddelde van 26km.