Zondag 6 dec: Teuven

 

Droog weer, maar wel veel wind voorspeld. Deze keer met z’n 5-en aan de start: Martin, Wil, Harrie en de beide Frans-en. Omdat Frans J. als laatste aansluit mag hij deze keer als routeleider fungeren.

Dat er een straffe wind staat merken we direct! Gelukkig dat Martin zonder schromen weer de kop pakt en deze pas weer afstaat als we terug in Elsloo zijn. Om beurten vergezellen we Martin als mede-koptrekker.

Via Elsloo-Beek-Genhout-Hulsberg en Klimmen, klimmen wij naar de eerste klim in Schin op Geul. Gelukkig bergop met de wind in de rug! De buitentemperatuur is hoog voor deze Sinterklaas-tijd, met als gevolg dat de 1e zweetdruppels alras te voorschijn komen. Harrie, die vandaag niet de gebruikelijk goede fietsbenen heeft, in combinatie met de sterke wind op kop, besluit in het Gulpdal de pijp aan Maarten te geven en fietst, na overleg, in eigen tempo rustig terug naar Berg. Langs de Fromberg naar Gulpen en Slenaken om weer met de wind in de rug de Loorberg te beklimmen. Via Heijenrath toch even de Kleine Flap af om te proeven hoe de nieuwe asfaltlaag aanvoelt. Als een biljardlaken! Bij droog weer, zoals vandaag, een genot om af te dalen.

Onderaan in Teuven is het echter ouderwets “stoempen” geblazen om het lange, behoorlijke vals plat richting Rode Bos te bereiken. Dit is weer snel vergeten als we, nu met de wind lekker in de rug en met een gemiddelde van 40 km per uur richting De Planck denderen om via Terlinden naar Banholt te koersen waar de koffie staat te dampen.

Wat komt zoal aan bod in ons “stamcafe”: status aanmeldingen Mallorca, Soldaat van Oranje, diverse andere musicals en de terugreis die deze keer niet via de gebruikelijke route gaat. In een stevig tempo via Mheer, Gronsveld, Amby, Meerssen naar Bunde . Wil slaat in Bunde af richting Geleen. Via “onderlangs” naar Oud Geulle en zo terug naar Elsloo. Met 75 km op de teller, een gemiddelde van 26,3 km en niet minder dan 784 hoogtemeters (hetgeen een enkeling duidelijk voelt in de bovenbenen), weer terug in Elsloo, moe en voldaan.