06-06-2015: Simpelveldse weggetjes

Na een tropische vrijdag een toch wel fris aanvoelende zaterdag. Flinke groep aan de markt, Rien, Sjraar, Lei, Jan, Pe en Henk voor een ritje naar Partij en Ben zou met Piet, Toos, Erna, Harrie M, en Gerard Bree gaan opzoeken. Een enkeling liet zich verleiden tot een jonge haring van de vis-kar op de markt. De lekkerbek beloofde achter in het peloton te blijven hangen.

Met Jan op kop door Castop. Onze haring-bijter kreeg kreeg de geest en reed al voor de spoorbrug de groep voorbij rechtdoor ... met wat geschreeuw kwam ie snel weer erbij ... en voorbij en weer de verkeerde kant op. De tocht werd een ontdekkingsreis. In de omgeving van Simpelveld en Eijs is Jan in z'n element, hier is ie opgegroeid, hier kent ie elk weggetje. Bijvoorbeeld op de kop van de Huls, we gaan niet omlaag maar linksaf en we gaan richting Imstenrade (ligt aan de andere kant van de A76) en buigen af naar rechts de Molsberg omlaag, steken over en langs het Loreto-klooster naar Bocholt. Via Orsbach, Lemiers, Harles en Vijlen geraken we in Partij voor de pauze bij de altijd gastvrije Herberg de Remise.

Onder een zonnetje lekkere koffie en eigengemaakte rabarber-aardbeien-vlaai. Voor Jan staat deze plek in z'n geheugen gegrift, in z'n jonge jaren is ie hier met de fiets uit de bocht gevlogen en vol in de meidoornheg.

De terugweg bevat nog een paar pukkeltjes, waar Jan als mid-zevetiger de rest van de meute z'n hielen laat zien. Bij Maastricht komen we in de staart terecht van de Via Belgica marathon, die loopt van Rimburg tot Maastricht. Verderop bij Geulle moeten we effe aan de kant, voor de Omloop van de Maasvallei.

De laatste stop vandaag is op het terras van de Dikke Stein, waar na het eerste Grimbergen onze Bree-collega's aanschuiven. Gezellig maar op tijd weer naar huis voor het gazon en de geraniums.

Nog wat aandachtspunten voor de lezers:

- volgende week zaterdag 13 juni, de memorial tocht, start 09.30 B-groep en 10.00 de A-groep

- vergeet niet de aanmelding voor de fiets-tweedaagse in juli-augustus, kijk naar de mail van 27 mei

 

File:Plaatsnaambord, Molsberg, Simpelveld 1.JPG