06-05-2015: hier en daar een bui

Woensdag rond vijf uur wordt het snel donkerder, Harry appt dat het in Berg regent, twijfel - dan maar gaan spinnen? - dan een appje van Frans J, een blik op de buienradar, en om kwart voor zes staan er toch drie man aan de start: de twee Fransen en Henk.

Er staat een forse ZW wind, dus langs het kanaal naar het zuiden is werken geblazen, soms vormen we als vanzelf een waaiertje, er wordt niet gepraat, woorden waaien weg. Onder Gronsveld draaien we naar het oosten richting Moerslag en Mheer, de wind in de rug, voelt een stuk beter, de verhalen komen weer los. Over platte daken, lekkages, reparaties ..... en hoe je inwonende steenmarters de deur kunt wijzen. Onder de Gulpenerberg langs naar Partij, waar Henk bij de boerderij onderaan de steile Gulpenklim plots rechts ging .... en al snel waren we bovenop in volle zon in de weer met een lekke achtertube van Hnk. Via Partij en V'burg weer terug, de lucht wordt donker, een paar druppels de Stoepert op en boven bij de manage van Yomanda staan we met de rug in de heg onder de bomen te schuilen voor een felle bui.e lang het nog gaat duren, en daar ..... in Elsloo zou het droog zijn gebleven .....

We hebben genoten van het natuurgeweld, regenvlagen razen over het veld, een dubbele regenboog, de laag staande zon die onder de regenwolken door het landschap verlicht ..... uniek, bofkonten die we zijn. Er worden volop foto's gemaakt, geposeerd, zie de plaatjes.

De lekke band en schuilpret zorgen ervoor dat we tegen donker na half negen in Elsloo terugkeren, na 66 km en 460 hm. En wat blijkt: geen regendruppel gevallen in Elsloo. Vandaar de titiel "Hier en daar een bui".

De thuisblijvers hebben weer eens ongelijk.

Tot zondag, half negen.

IMG_1109.JPG   IMG_1120.JPG

Maak een Gratis Website met JouwWeb