05 dec 2015: Boulevard Vise

Bewolkt, veel wind en rond de 8 graden. Dit lokte naar de start: Chris, Sjraar, Cees, Henk, Jan, Piet K en Gerard. Waarheen? eerst de wind op de neus en terug in de rug, naar het zuidwesten dus. Cees had de winterfiets mee, een ouwe retro Bio Racer uit de 80'er jaren. De "Hub" groep zetten koers naar Visé en de "Ben" groep toog naar Zutendaal. De reporter ging mee naar Visé.

Al snel worden we vlot voorbij gestoken door een zestal van de 'Meuleboys' uit Stein, en daarna door 4 Lotto-Jumbo renners en eentje van Roompot. Gaan we erachteraan en in de slipstream mee? (grapje). We nemen verder de normaal route tot Gronsveld, zoeken daar de doorsteek over industrieterrein en weggetje langs spoor tot in Oost Maarland. Vervolgens weer standaard door Eijsden, over de kasseien en de brug bij Moelingen over de Maas over het jaagpad naar Vise. Bij het sluisje pakken we de verkeerde - noordelijke - kant van de 'haven'. Terug was een optie, maar Sjraar riep, we gaan over de brug, bleek een fietsbrug te zijn. De eerste col van de dag, deze hebben we nog niet eerder gedaan, weet ik zeker.

Titel van de rit is Boulevard Vise, en die begint hier. Van het bruggetje af gehobbeld pakken we het fietspad langs de Maas, en tussen de ganzen en eenden door richting de brug over de Maas, eronderdoor en over een heuse boulevard verder naar het zuiden langs de Maas af. Bij Argenteau steken we de brug over. De klim van Richelle op - waar senior Cees  brutaal het gas erop zet - en via Dalhem retour naar Visé.

Boulevard dag dus naar een café aan de voet van de brug over de Maas, ijssalon Pam-Pam. Een gezellige tent, lekkere aangeklede koffie en vlaai, voor herhaling vatbaar. Natuurlijk kwam de vernieuwde website aan de orde, suggestie om op de homepage een slogan te plaatsen, zoiets als "Zoek je een club om gezellig te fietsen, Limburg en omgeving te verkennen, kom dan naar Tourclub Elsloo". Ook komen Dumoulin en Froome aan bod, Froome heeft de Tour gewonnen op gewicht, is 8 kilo kwijt geraakt en met zelfde vermogen .... vliegt ie de cols over. Ook Dumoulin doet aan de lijn. Speciale voeding kan ook een rol spelen, Cees had een paar stukken dikke Stilton kaas op z'n broodje, is dat het geheim van Cees? Henk trakteert, is opa geworden van twee kleinzonen, binnen een week, doe dat maar eens na.

De terugweg doen we met de wind in de rug, langs het Albert Kanaal naar de nieuwe sluis van Ternaaien. De aansluiting naar het fietspad achter de sluis was afgesloten, dus richting Maastricht via Petit Lanaye overgaand in de 'Maasboulevard' en langs de ENCI af waar we verderop linksaf gaan op weg naar de Zonneberg. Voor Rieu gaan we rechtsaf, gaan om de Pietersberg heen, en via de Mergelweg naar Kanne waar we het fietspad weer oppikken langs het kanaal. Bij Smeermaas gaan we weer de kanaal over, het ijzeren bruggetje, Cees neemt de regie. We blijven tot aan Boorsenm-Kotem aan de linkerkant van de Zuidwillemsvaart, weer eens wat anders. In Kotem aan de voet van de brug rijdt Cees lek. Met vereende krachten was de klus in een vloek en zucht gefikst. Voldaan en na 85 km en 25 km/uur weer in Aelse. Veel plezier vanavond met de kadootjes. Tot volgende week.

PS Geen Garmin plaatje vandaag.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb