08-03-2015: Bruisterbosch

Zondagmorgen, een warm zonnetje. Dit trekt veel renners de weg op zal vandaag blijken, die van onze club: Martin, Harrie, Frans T, Frans J, Camiel, Richard, Thei, Silvio, Wil en Henk.

Het wordt Banholt via een Bruisterbosch. De Mallorcagangers hebben de 1000 hm van gister nog in de benen, maar vandaag blijkt weer eens dat de zaterdagritten vruchten af gaan werpen, iedereen is scherp en goed.

We gaan via Meerssen naar Bemelen, de Antoniusbank omhoog naar Cadier en steil afdalend naar Eckelrade en dan naar Bruisterbosch. Het is te vroeg voor de koffie dus een rondje Mheer en halverwege het Mheerderlindje over Bergenhuizen en Terlinden naar Banholt en het terrasje van 't Voshoes. De kastelein zat al op het terras te wachten op klandisie. Wij zoeken ons ook een plekje op het terras, uit de wind en vol in de eerste lentezon, lekker en vredig. Kerkgangers komen langs, de klokken beginnen spontaan uitbundig en vooral lang te beieren. Ook het vertrouwde blauwe autootje met z'n 94 jarige bestuurder zoekt een parkeerplekje langs de kerk. Weet al niet meer waar we over gepraat hebben, is een goed teken.

Terug gaan we over Sibbergrubbe, Walem, Klimmen leveren Silvio thuis af en om half een weer in Elsloo na 70 km'rs.

Nog een prijsvraag: onderweg passeren we een gehucht met de mooie Limburgse naam "Gerieësjbrich", welk gehucht is dit ?

Zaterdag rit naar Banneux, 09.00 aan de kerk.

IMG_0997-1.jpg

Maak een Gratis Website met JouwWeb