Zondag 4 oktober '15: Stevensweert rondje

 

Eerste 'winterrit', met 7 manschappen op tijd uit de veren een om 9 uur aan de start: Martin, Harrie, Frans T en J, Piet, Richard en Henk. Harrie had zich bijeengeraapt om tussen sleurhut-vakanties, lange geniet-weekenden en 'op hondje passen' er weer eens bij te zijn. Uit waardering was iedereen genegen om een vlakke rit te doen, rondje Thorn-Stevensweert.

M knoterde nog wat tegen, voor de plagerij, maar het stuur ging eensgezind richting 'snelwegbrug over de Maas'. Verleidelijk om al vanaf de Scharberg aan de linkerkant over te steken - maar te smal en gevaarlijk - dus via de Steinse kant eroverheen. In straf tempo richting Meeswijk - Aldeneijk - Thorn (altijd weer spannend wie linksom het rotondetje neemt) naar Maasbracht voor de koffie. Cafe 't Wiel "spek en ei" was op dit vroege uur nog dicht - door naar Stevensweert. Te koud voor op terras, binnen niet overal welkom vanwege 'gedekte tafels', een vriendelijke autochtoon stuurde ons door naar 'In 't Broek' aan het water waar de schuifdeur net open ging.

In dit gezelschap van autoliefhebbers natuurlijk de dieselgate van VW. Hoe heeft dit kunnen gebeuren - en wat gaat dit betekenen - en die andere merken dan? Piet greep het initiatief,  toverde uit het niets een brief van Ford tevoorschijn, daar kunnen we een streep doorzetten. De miljarden vliegen om de oren, zoveel heeft de NL staat niet te besteden. Via het milieubruggetje over de groene stikkers, en of je met een ouwe camper welkom bent in de Duitse binnensteden. Afrekenen was vandaag fluitje van een cent, jarige Frans T trakteerde.

Op de terugweg ging de Mallorca commissie in conclaaf, meningen werden gepeild, binnenkort ontvangt iedereen een mail.

Om half een weer in Elsloo na 80 km, wel weer eens lekker zo'n vlakke rit.