03-05-2015: Aubel

Post Mallorca syndroom? Met maar vier man aan de start: Martin, Frans J, Rene Q en Henk. Naar Aubel, via korte route, over Warsage. In Neufchatteau gingen Henk en Martin terug, kids op bezoek cq. pijn in de botten na twee dagen worstelen met coniferen. Rene en Frans maken er een onderonsje van naar Aubel.

Frans vervolgt: Nadat ons clubje van 4 zich halverwege de klim gesplitst had in 2 groepjes van 2, vervolgden Renee en Frans J. hun weg. Henk wilde om 11.00 uur thuis zijn en Martin had nog te zeer last van "tuinbenen" van gisteren.  Beiden draaiden hun stuur dus huiswaarts.
Het weer bleef ons gunstig gezind en dus zetten wij koers richten Charneux. De volgende klim wachtte ons al weer op: de klim door het bos van de bevers.
Via Charneux in een brede bocht om Aubel heen.  In een van de volgende afdelingen passeerden wij een renner met een vrouwelijke collega die was uitgerust met e-mountain bike.
Alras hadden wij in de gaten wat zo een e-bike kan. In de eerstvolgende beklimming vloog deze dame ons voorbij met een snelheid waar althans Frans-J alleen kan dromen op zijn zelf aangedreven race-fietje. 
Via centrum van Aubel, " boven over" richting Banholt voor de koffie.
Wat is de weg tussen Aubel en Hoogcruts  toch een fantastische racebaan geworden!. Vals plat omlaag, wind in de rug, een weg zo glad als een tafellaken en met Renee, als koptrekker voorop. De snelheid die je dan op de fiets kunt halen met zijn tweeën, daar kan geen e-bike tegenop!
In Banholt aangekomen bleek dat wij de twee enige renners waren. hadden alle overige renners toch koudwatervrees voor de gemelde regen?  Onze vaste vrouwelijke bediende bleek (hopelijk allen voor deze dag) vervangen door een overigens vriendelijke man, maar toch.
Terug huiswaarts, nu niet via de gebruikelijke kortste route maar via enkele omwegen richting Valkenburg en Schinnen. En nog steeds geen regen. Deze wachtte ons op zodra wij Catsop binnenreden.  
Met 80 km op de teller en 26,2 km gemiddeld, aldus Renee, die zich weer ontpopt had tot een een geweldige kartrekker. 

Maak een Gratis Website met JouwWeb