02-03-2015: Rondje Partij

Maandag, Rondje Partij.
 
Ondanks de slechte vooruitzichten, hagelbuien en veel wind, vertrokken Toos, Hub, Jan O., Lei de voorzitter, Chris T. en Wim J. voor een rondje Partij. Hub en Jan in goed overleg voorop. Zoals altijd wist Hub tussen de grote, bekende routes weer heel wat kleine, maar o zo mooie verbindingsweggetjes te vinden. Rondom Eys en Bocholtz kon Jan zich uitleven, want daar had hij zijn jeugd doorgebracht en verplaatste hij zich toen al het liefst op twee wielen. Maar om in dit stuk van ons mooie Limburg te komen moest eerst Geverik, de achterkant van het vliegveld, Ulestraten, Schimmert, Terstraten, Swier, Weustenrade, Voerendaal, Terworm, Heerlen, de industrieterreinen De Beitel en Bocholtz overwonnen worden. Als je dan veel moet keren, draaien en klimmen werkt de geblesseerde schouder van Lei niet echt mee. Na het hoogste punt van deze tocht volgt de afdaling tussen de Platte Bosschen en Kol-monderbosch naar Nijswiller. Vandaar weer mooi achterlangs naar de pauzeplek in Partij. Hub trakteerde t.g.v. zijn tweede kleinkind. Nogmaals dank. Er viel geen enkel moment een stilte, maar wat me zeker is bijgebleven is dat er een Tupolev over de tafel vloog, Chris uitleg kreeg over het aanzetten van een voor in de groentetuin en Lei en Jan vertelden over het wel en wee van enkele (oud-)leden.
Maar er moest ook nog gefietst worden en dat ging redelijk snel en vlak via Wittem, Valkenburg, (Hub en Chris kozen hier de korte weg via de Stoepert naar huis), de Dellen, Meerssen, Bunde en de Kanaalweg terug naar Elsloo. Jan nam nog even Meers erbij en Toos, Lei en Wim zochten ook hun stekje op. Een uur later viel regen, sneeuw en hagel over de regio. Weer geluk gehad !
Overigens fluisterde Jan in Wittem nog iets in het oor van Bram Tankink. Misschien wel de juiste tip om de Ronde van Vlaanderen te winnen?
Tot slot nog enkele cijfers: 72 km. en 660 hm.