01-11-2015: Via Terworm de Daelsberg op

 

Mooie opkomst, 8 rijders: Harrie weer terug van vakantie, de twee Fransen, een derde gast-Frans P, Martin, Piet, Wil en Henk op MTB.

In de winter geen routeprogramma, vrije keuze dus. Om de variatie erin te houden, gaan we gaan komende periode de klok-rond, met vlakke ritten er tussendoor. Vandaag naar het zuid-oosten: via Geverik naar Schimmert, en daar kiezen we mooi binnendoor via Helle - Terstraten - Hunnecum - Vink - Wijnandsrade - Brommelen - Weustenrade. Via een verdekt fietspaadje komen we bij kasteel Terworm, door de achtertuin naar Hogeschool Zuyd. Verderop naar de Daelsweg op. Hier valt voor het eerst merkbaar de ketting van Frans door de mand, gister een nieuwe opgelegd op een volgens fietsenmaker net-nog-goede cassette. Zoeken naar een nog werkende tandwielcombinatie, die wordt gevonden en verderop gaat hij met de eerste mee omhoog.

Oke, we komen op Trintelen, via Eijs en Partij naar Gulpen voor de koffie. Een lekker zonnetje, we zoeken een plekje op het terras onder de warmtestralers. Iedereen benieuwd naar de aanmeldingen voor Mallorca 2016, zo'n 14. Suggesties genoeg voor dagtochten, Soller -> Deija, Andratx maar ook wordt gedroomd over Sa Calobra of Cap Formentor. Binnenkort weer een infoavond, hou de mail in de gaten. Ander onderwerp: routeplanners, investeren in een TomTom, of toch maar een appje op de mobiel? Piet zweert bij Sygic. En we missen natuurlijk onze waterdrager, hopen dat ie snel (volgende week?) weer aansluit. Desnoods een vlakke rit om het weerzien te verlichten.

Na een prettige zit van een half uur via de normaalroute weer naar huis, waar we iets over 12 na 65 km en 650 hm en gemiddeld 25,5 aankomen.

Volgende week de MTB. Een tip van mij, tractorbanden staan stoer maar vergt de nodige hartslagen om aan de gang te blijven. Ik leg in elk geval de dunne er weer op.