Fietsverslag woensdag 1 juli 2015-07-01

 

Schaduwtocht

 

Half uur voor de start: diverse app’s  volgen elkaar snel op. Te heet, niet te heet?  Met 33 graden buitentemperatuur voldoende reden om hier even bij stil te staan.

Uiteindelijk besluiten de beide Frans-en het er op te wagen onder de volgende condities: vlak en rustig aan en als het even kan, zo veel mogelijk in de schaduw blijven. En ‘n beetje wegblijven van de standaard route.

Toch nog met z’n drieën aan de start: Wil S en de beide Frans-en.

Rustig van start richting Beek,  Neerbeek en Stammenderbos (1e klimmetje). Via Schinnen, Amstenrade en Vaesrade naar Voerendaal om via Terworm met het mooie kasteeltje van Van de Valk naar Heerlen te koersen. Tot zover behoorlijke stukken lekker in de schaduw kunnen rijden. Ook behoorlijk vlak. Via Heerlen (Welten)  richting  Benzenrade naar Ubachsberg, maar daar moeten we er toch aan geloven: aardig eindje de Putberg op. Gekke naam voor zo een berg, maar ook hier gelukkig voldoende schaduw. Het is toch puffen met deze temperaturen!   Gelukkig kunnen we via een lange rechte afdaling (onder langs de Fromberg) koers zetten naar Paul’s ijs in Wijlre, waar we toch maar besluiten het te laten bij een ijskoude cola. In Valkenburg ziet Wil nog de kans schoon om bij het inmiddels bekende verkeerslicht veilig en wel door het oranje licht te rijden. Beide Frans-en houden in en stoppen voor rood.

Was dit nu omdat er toevallig enkele bloedmooie, zomers geklede dames  voor het verkeerslicht stonden te wachten om te kunnen oversteken of was het omdat zij bij oranje nog keurig op tijd konden stoppen voor het rode licht?

Voor de lezer een vraagteken , voor de beide Frans-en een weet.

Deze keer maar eens voor de afwisseling via Groot Haasdal terug naar Elsloo. Moe, voldaan en aardig bezweet terug met 60 km op de teller, een mooi zomers gemiddelde van 25.6km en net geen 300 hoogtemeters.

Maak een Gratis Website met JouwWeb