01-02-2015: Banholt

De wattsapp heeft z'n nut weer eens bewezen. Om kwart voor acht een sneeuwbui, ziet er slecht uit, straks maar gaan spinnen, en weer effe m'n bed in. Om half negen eruit en .... het is (effe?) droog. Twijfel. Ping .. een appje op de mobiel. De ene Frans: het is aardig wit ... de andere Frans: het blijft voorlopig droog, ik ga! Dit werkt aanstekelijk. De spinning tas aan de kant, de fietspullen bijeengezocht, snel aankleden, een snee brood naar binnen geslikt, m'n ouwe Alan fiets gepakt en naar de kerk.

Daar staat al Frans T, even later sluit Frans J aan, en op klokslag negen is daar ook Francine. Op naar onze Banholt. Achter Geverik een obstakeltje, de kruising naar Oensel/Ulestraten ligt open en we moeten over twee aarden walletjes jumpen. Verderop bij Vijverdal passeert ons vlotjes een MTB'er, maar de snit gaat er bij hem een beetje uit en we gaan 'm weer voorbij. Hij blijft in ons spoor, en in de klim naar Libeek springt ie met veel geweld weer over ons heen, halverwege verliest ie vaart en eerst Henk en daarna Frans T pakken 'm weer terug.

Pauze in 't Voshoes. Spulletjes op de verwarming, lekker aan de koffie en thee. Een gelukzalig gevoel, het weer zit mee, lekker gefietst, fijn bijpraten. Natuurlijk Mallorca: nu al beginnen met conditie en kilometers opbouwen. In de winter doordeweeks spinnen, op de woensdagavond om 17.30 kun je bij Anytime Sittard onder regime van Francine aan de slag. De oproep om hieraan me te doen heeft gewerkt, Harrie V - Frans J - Frans T - en nu ook Thei, Richard en Harry G. Terug naar vandaag, voor de koukleumen onder ons, hier een link naar een paar handige reviews over winterschoenen en handschoenen. Frans T trakteert, is al weer 40 jaar getrouwt, Proficiat Frans !!! De terugweg gaat vlotjes, mooi op tijd weer thuis na zo'n 58 kmrs.

Voor de thuisblijvers: die hadden weer eens ongelijk. Tot volgende week.

 

Leden en belangstellende gastrijders: de routes van 2015 staan op de website.

En voor de Mallorca gangers: op zaterdag 21 febr de eerste trainingsrit.

Maak een Gratis Website met JouwWeb