31-12-2014: Hoesselt

Hoesselt oudejaarsdag.
 
Fris maar niet koud; wind maar geen storm; bewolkt maar niet somber.
En toch maar vijf manslui aan de kerk.
Gerard v.V. trok zijn eigen plan en de rest (Hub B, Lei J, Frans J, en Pé B) vertrok via de bekende en gekende route naar Hoesselt (B).
Met wind tegen maar met een goed tempo ging het langs Maas en A- kanaal naar Lanaken, vervolgens richting Riemst waarna we in de buurt van Membruggen en na een vervelend lange heuvel effe de weg kwijt waren. Hulpvaardig werd ons de juiste route gewezen; heuvel afwaarts weer (!) en al snel door de steeds weer mooie binnentuin van kasteel  Alden Biesen naar Hoesselt.
Na de markt gelijk zijstraat links, daar werden we ondanks moddersporen hartelijk welkom geheten en van drank voorzien.
Het tafelgesprek ging over oliebollen (doen ze in Belgie niet), vuurwerkoverlast en dus vervolgens logischerwijs over (afwezigheid van) politieoptreden bij overlast en andere vormen van lichte criminaliteit. Toen de bedachte alternatieven voor een harder politieoptreden zelf een eigen crimineel karakter kregen werd het tijd om af te rekenen en de thuisreis weer op te pakken.
Hub was ons goedgezind waardoor het tempo binnen de perken bleef en ook de ergste modderpaden ons bespaard bleven.
Dus terug via Bilzen waar de Zaterdag-markt net was beeindigd; Zutendaal en Rekem. De Maasbrug over en...... inderdaad de reuk van oliebollen kwam ons tegemoet, na 78 km.
Een lekkere tocht ter voorbereiding op de oudejaarsavond.
 
Iedereen alle goeds toegewenst voor 2015.

Maak een Gratis Website met JouwWeb