31-08-2014: Hoosbui Eijsden

Als het een beetje meezit houden we het droog, dacht ik en met mij twee anderen - Frans J en Martin. Silvio hat op laatste moment afgemeld vanwege een ernstig defect aan de hond. Doel vandaag is het gebied tussen Dalhem - St Andre - Bolland - Julemont en Aubel.

Om kort te zijn, in Ulestraten voelen we de eerste aarzelende druppels, maar we laten ons niet weerhouden maar bij Eijsden valt het met bakken uit de hemel. Zeikenat zijn we voordat we nog wat kunnen schuilen in een bushokje, samen met twee motards.Best wel gezellig. De smartphone erop nageslagen, in Elsloo geen wolkje aan de lucht - het zal toch niet waar zijn.

Het moet leuk blijven, via een omweggetje over Geertruid en Banholt weer naar Elsloo. Toch nog twee toevallige ontmoetingen: bij Valkenburg in een holle weg een helaas gesneuvelde hazelworm. Het lijkt een slangetje maar is een pootloze hagedissesoort, 20 cm lang en ter dikte van een flink potlood. De tweede ontmoeting was bij Schimmert, waar Silvio ons tegemoet kwam. Hij kon niet tever van huis af vanwege de zieke hond.

Rond half elf weer in Elsloo, zo'n 55 km'rs, en kurkedroog. De thuisblijvenrs hadden deze keer, bij uitzondering, wel gelijk.