30-11-2014: Gulpen

Wat leek op een frisse, maar zonnige zondagse fietstocht werd een bewolkte en regelmatig door dikke mist omgeven, uitstapje.

Zes personen aan de start. Silvio, Martin, Frans T en Frans J, allen op de mtb, Richard en gastrijder Hub H op de racefiets.

Via Beek, Uletraten, Meerssen richting  Amby op weg naar het 1e klimmetje; de Bemelerberg om door te koersen naar Haasdal en Margraten.  Gastrijder Hub had goede benen en was bergop regelmatig in de voorste gelederen te vinden. Vandaag opmerkelijk veel dames die aan het joggen waren, waarbij de koptrekkers gevraagd werd, om voortaan al dit vrouwelijk schoon voorrang te geven. Was dit nu om even de tijd te krijgen om uit te puffen van het straffe tempo van Martin en Silvio, of om even te kunnen nagenieten van al dit vrouwelijk schoon? Wie zal het weten!

Alhoewel sommigen al trek in koffie hadden, toch nog een stevige omweg gemaakt om uiteindelijk in Gulpen te belanden. Martin deed nog een schijnpoging om de Koning van Spanje te trotseren, maar inmiddels had de mist toen al zijn werk gedaan en menigeen voelde de koude nattigheid doortrekken tot op de botten. Tijd dus om op te warmen bij de Zwarte Ruijter in Gulpen.  Het thema van de dag was natuurlijk de nieuwe outfit.  Allen waren het er over eens: een echt professioneel design dat goed in de smaak viel. Zeer waarschijnlijk gaan de meesten voor de kleur rood, maar eerlijk is eerlijk: de gifgroene outfit, die ook staat voor duurzaamheid, goed opvalt in het verkeer (veiligheid), gedurfd en onderscheidend, kon ook op de nodige sympathie rekenen. Chapeau aan het tenue-team dat zich bijzonder goed van zijn taak gekweten heeft!

Overige onderwerpen:  op tijd boeken voor Mallorca, de nieuwe fiets van Richard,  zonnecel aangedreven fietsen, etc. U begrijpt het al: het was weer hoog tijd om op te stappen.

Via de bekende route in een rap tempo huiswaarts, met een dikke 60 km op de teller en een tempo van rond de 25 km.