28-05-2014: Noorbeek

Aan de start: Silvio, Wil, Rene en Frans J. Het weer was iets aan de koude kant, maar zo af en toe kwam de zon uit. De routeleider ontbrak en dus free-ride. De keuze viel op een rondje Noorbeek.

Rene en Silvio (wederom) op kop. Via de brug van Elsloo langs de Maas richting Geulle waar de bulldozers van het Grensmaasplan nog volop actief zijn (alle kiezel is er inmiddels uit en waarschijnlijk krijgen wij er weer een mooi stukje natuur en vergezicht voor terug!). In straf tempo richting Bunde, en via Borgharen en Itteren naar Maastricht. In Amby het 1e klimmetje richting Berg en Terblijt voor de boeg en nog vele klimmetjes zouden volgen (maar dat wisten we zelf nog niet). Via ’t Rooth naar Margraten (weer een klim). Vervolgens richting eindbestemming Noorbeek.

Daar aangekomen was het nog te vroeg om huiswaarts te keren door dus naar het volgende klimmetje bij Hoogcruts om vervolgens ook nog even de Loorberg te pakken in Slenaken.  Met een stevig tempo (boven de 40km) richting Gulpen en de Schweiberg. Wat blijft dit toch een pokkenbergje!. Op de een af andere wijze loopt deze niet. In stevig tempo door richting Valkenburg, Schimmert, Genhout en retour Elsloo.

Mooie tocht van ongeveer 80 km, ruim genoeg hoogtemeters voor een woensdagavond (730m) en met een buitentemperatuur die toen wij terug waren zelfs hoger was dan toen wij vertrokken.