27-08-2014: Elkenrade

Woensdagavondritje met Frans T, Frans J, Silvio, Rene, Rien, Ger en Henk. Een bekend gezicht met brede grijns, hey dat is Silvio, een paar weken er tussenuit met vakantie en zo. Een dag om te koesteren, gister hele dag regen, komende dagen ook slechte vooruitzichten, dus genieten. Op staat een rondje Joep, Joep is er niet, dus we durven af te wijken, en dat doen we dan ook.

Met Rene en Henk op kop naar Bemelen en daar de berg op, langs de Rooth groeve en iets voorbij Klein Welsden linksaf naar Groot Welsden en het verborgen eerste weggetje rechts ingedoken, echt hol en stijgend naar Margraten. Verderop bij Reymerstok zitten we midden in en hop=plantage en al snel weer steil omlaag (heette in de tijd van Wiel Kusters de Pontius Pilatus) en achter Euverum door naar Gulpen en Partij en Wittem.

Zeven uur en donkere luchten, daarom laten we Eijs en Trintelen rechts liggen en op naar Wijlre, waar we de Dikkebuikweg opgaan. Best wel een lastige klim, op en af, links en rechts kraakt het een beetje. Niet bij Silvio, heeft ons zand in de ogen gestrooid, de smiecht.

Plotseling zitten we in Elkenrade, Ger was hier op deze manier nog nooit geweest en dat wil wat zeggen. Omlaag en via de Vrakelbergweg naar Schin op Geul en met strak tempo de bekende weg terug naar ieders thuishaven.

Mooi om 20.00 stipt weer in Elsloo, voldaan na 67 km, 600 hm en 26,8 km in 't uur.