26-10-2014: Vijlen en Rott

Fietsverslag zondag 26 oktober 2014-10-29

 

Vier personen aan de start. Een zondagmorgen om 9.00 uur en wintertijd. Met een uur extra slaap, een magere opkomst. Vóór Beek sluit gelukkig Wil Sillen nog aan en gaan wij, Silvio, Richard, Wil, Piet en Frans J. op weg richting het zuiden met Richard en Frans J op kop. In Gulpen nemen Silvio en Wil het kopwerk over richting Mechelen. Een ongebruikelijk doorsteekje naar Mechelen bleek achteraf toch meer een mountainbike weggetje, voorzien van de nodige plassen en modder. Vervolgens  een lang stuk vals plat omhoog naar Vijlen om vervolgens via een sterke afdaling in Rott te belanden. Hier heeft onlangs een hypermodern en schitterende wijnbedrijf haar deuren geopend. Hier wordt wijn gemaakt, 8 meter onder de grond! Zeker de moeite waard om eens enkele voortreffelijke Limburgse wijnen te proeven.

Wij waren in ieder geval toe aan sterke koffie en die hebben we genoten bij Herberg de Smitse, gelegen tussen de Cameriger berg en Epen.  Het thema deze keer was een eventuele nieuwe fiets voor Richard. Het heeft even geduurd maar hij heeft al nieuwe wielen op zijn inmiddels alom bekende gele stalen ros. Deze inmiddels bejaarde fiets heeft  tot nu toe nog steeds trouw alle meer dan gemiddelde krachten van Richard weten te weerstaan. Reden voor Richard om nog steeds te aarzelen of een nieuwe fiets wel tegen zoveel trapgeweld bestand is. Beladen met een heel arsenaal aan goedbedoelde adviezen en tips over de ideale fiets, verwachten wij binnenkort van Richard te horen of hij geslaagd is.

Met een gemiddelde van 40 km per uur werd de terugweg ingezet. Silvio deed het kopwerk geholpen met een licht herfstzonnetje in de rug. In Valkenburg besloot Silvio de kortste route huiswaarts te nemen. Richard die al enige tijd niet gefietst had, besloot voor Meerssen de laatste kilometers huiswaarts rustig aan te doen.

Vervolgens met drie man op weg naar de laatste hobbel van de dag: de Slingerberg. Richting  Geulle nam Piet J.  de kop over van Wil en gaf die ook niet meer af tot boven op de Slingerberg. Piet had sterke benen!

Wederom een mooie tocht met 70 km op de teller en met een gemiddelde van ongeveer 26 km per uur.

O ja, deze keer was wel enig poetswerk  nodig om de fietsjes weer enigszins bedrijfsklaar te krijgen!

Geen Garmin beelden deze keer.