26-04-2014: Tongeren

Tongeren Zaterdag 26 maart 2014.
 
Een gezellige drukte met een lekker zonnetje en onbewolkte hemel. Gerard, Harrie M. en Jo kiezen een eigen route naar Stevensweert. De rest - 11 leden - gaat zoals gepland op weg naar Tongeren. Hub, Jan, Toos, Tine, Erna, Gene, Chrit, Mart C, Rien, Joep en Pé.
Gene is herstellende van lichamelijk ongemak en kan maar een uurtje mee. En dat ging hem goed af. Veel succes en sterkte met het verdere herstel.
Na een saai stuk langs het Albertkanaal werd het Belgisch limburgse landschap steeds aangenamer met vers geploegde akkers, grazende koeien en mooie fruitboomgaarden.
Het water in de Jeker stond hoog en ook de akkers zagen er erg nat uit. In het laatste glooiende stuk voor Tongeren konden we aan de modderstromen zien dat er een flinke wolkbreuk afgelopen nacht moest zijn geweest.
De leemachtige modder hechtte zich erg vast aan het materieel en zou bij thuiskomst moeilijk te verwijderen blijken te zijn.
Koffie aan de markt in Tongeren is altijd prima en wordt gastvrij geserveerd.
Gespreksthema voor, tijdens en na de koffie , dus ook tijdens het fietsen, was DANSEN, en dansavonden. Maar tja wat wil je met fanatiekelingen als Mart, Chrit en een deskundige als Rien. 
Op de terugweg reed Mart een flinke schroef moervast in zijn buba en blijkbaar ook in de biba want die liep leeg.
Sterk staaltje vakmanschap wederom van Jan O, die met gebruikmaking van zijn tanden de schroef uit de band liet verwijderen.
Op de terugweg werd meerdere malen een verkeerde afslag genomen. Waarbij, zeer opmerkelijk, de drie dames in het gezelschap steeds tijdig de fout signaleerden of zagen aankomen en waarbij ze tevens de nodige correcties aangaven om de juiste route terug te vinden..... Bedankt meiden, zonder jullie was de afgelegde afstand niet onder de 100 km. gebleven.

Maak een Gratis Website met JouwWeb