25-05-2014: Camerig

Het kan toch niet zo zijn dat ik vandaag alleen aan de start ben, moet Martin gedacht hebben toen hij even voor 8.00 uur aankwam bij de kerk. Maar gelukkig melden zich in de laatste minuut nog Wil,  Richard en Frans J.  Petje af voor Martin, die een dag eerder nog met Henk en Theo de Jean Nelissen Classic gereden had (165 km met een ruim 3000 hoogtemeters) zoals gebruikelijk weer het nodige kopwerk voor zijn rekening nam!

Wil, wierp zich spontaan op als routeleider. Via Beek, Neerbeek, richting Puth met als een verrassing een stevig klimmetje (Panoramaweg (?). Via Nuth, Voerendaal en Simpelveld naar Vijlen met als klim de achterkant van de Camerig., waar halverwege de pauze plek was.  Met een  schitterende uitzicht, een plaatje, zaten we helaas wel op een wel erg winderig terras. Dus de rust was van korte duur. Via Epen, Mechelen, Gulpen en Valkenburg huiswaarts met Richard op kop die zich nog even wilde uitleven op zijn sterkste kwalificatie: het vlakke parkoers. Met veel zon, 83 km op de teller, en een gemiddelde van ongeveer 26 km wederom een mooie koers. Of zoals Richard zei: ondanks het vroeg uit de veren moeten, wederom de moeite waard om weer van de partij te zijn! (van onze verslaggever ter plaatse Frans J).

 

En toevoeging van Wil Sillen:

 

25 mei Rondje ‘verkeerd om’

 

Om 8.00 uur staan er 4 rijders op de markt. Martin, Frans J, Richard en Wil. Martin vertelt over zijn avonturen in de Jean Nelissen Classic die hij gisteren met Henk en Thei heeft gereden. Het was een zware tocht met mist, regen, kou, modder etc.

 

Omdat niemand van de aanwezigen een Carmin heeft wordt er een rondje geïmproviseerd. Wil zegt dat hij een uitgepijlde route heeft gezien op de brug bij Neerbeek  later komt hij er achter dat dit een oefenrondje was voor de Mont Ventoux rijders). Kortom naar Neerbeek gefietst, langs de autoweg tot in Spaubeek en meteen zijn we de volgende pijl kwijt. Toen besloten toch maar zelf een rondje te rijden. Over Spaubeek gaat het via Hegge naar Schinnen waar de eerste gelegenheid wordt genomen omhoog te rijden naar het stortplateau. Afgedaald naar Terstraeten en van daaruit via Op de Vink doorgestoken naar Wijnansrade. Voor Voerendaal langs de Golfbaan richting Klimmen. Vanuit Voerendaal richting Ubachsberg omhoog naar Trintelen. In Trintelen linksaf bergaf naar Simpelveld. Van daaruit via Eys naar Wittem en Mechelen. Direct in Mechelen linksaf de Hillenshagerweg op naar Vijlen. In Vijlen direct rechts eerst bergaf en daarna omhoog naar het Vijlnerbos. Halverwege Camerig onze welverdiende pauze op het te koude buitenterras in de schaduw. Hier constateerden we dat we heel veel van de gereden wegen normaal andersom rijden vandaar het rondje ‘verkeerd om’. Na wat conversatie over lichte remklauwen (op de hobby auto van Frans) en solliciteren op je eigen baan (weer Frans) wordt de pauze na een rondje koffie, thee, cappuccino, chocomel, 2 boterhammen en 2 bananen snel afgesloten.

 

Na de pauze werd gekozen voor de snelste route naar huis via Epen, Mechelen, Wittem, Wylre, Valkenburg, Schimmert etc. Gereden afstand: 85 km, gemiddelde snelheid 26 km/u, thuis om 11.30 uur.

 

 


Maak een Gratis Website met JouwWeb