24-08-2014: Henri Chapelle

Fietsverslag zondag 24 augustus

Aan de start 9 man: René, Martin, Ger, Tim, Wil, Koen, Theo, Frans T en Frans J.

Het belooft een mooie tocht te worden: de zon schijnt volop, maar het is wel aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. Reden dat een aantal fietsers al in augustus met de lange broek aan, aan de start verschijnen!

Een ritje naar Henri Chapelle staat op het programma met Koen als routeleider.

Wat we nog niet wisten, maar dat merkten al snel genoeg onderweg was dat het bepaald geen vlak ritje zou worden en ook geen rit over de reeds gebaande fietspaden!

Via Beek en Genhout richting Schimmert, maar vervolgens de 1e weg rechtsaf en via de nodige binnen weggetjes naar Valkenburg om via de Goudsberg omhoog naar Walem en Randsdael te gaan richting de Fromberg.

Een stukje vlak tussen Wijlre, Gulpen, Partij en Mechelen. Na Mechelen links omhoog via Hurpech (nooit van gehoord) door naar Camerig. Deze hobbel hebben we links laten liggen om een stukje verderop stevig bergop richting Sippenaeken te koersen. Rene laat zich af en toe even terugzakken en zorgt er zo voor dat Frans T en J de geledingen netjes kunnen sluiten. In Homburg wordt de trek in koffie steeds groter, maar via de nodige klimmetjes moet eerst nog Henri Chapelle aangetikt worden.

Het blijft een indrukwekkende plek: het oorlogskerkhof. Rijdend op een stukje vals plat omlaag met de wind in de rug gaat het in rap tempo terug naar Aubel  en vervolgens richting St Pietersvoeren met een snelheid tegen de 40 km per uur.   Maar dan gaat het even mis. We passeren op het fietspad een grote groep fietsers uit Maastricht (De Posthoorn). Door plotseling remmen door de groep van Maastricht kan Tim het achterwiel van Ger niet meer ontwijken en valt pardoes in een staat van ontbinding verkerende paardendrol. Geluk bij een ongeluk was dat op dat moment de snelheid nagenoeg nul was en de paardendrol groot genoeg was om de ergste val van Tim te breken. Gelukkig geen/nauwelijks letsel of schade. Leerpunt: vooral afstand blijven houden!!  Op naar de koffie in Mesch. Na een korte pauze direct de berg op richting Moerslag, om via Grondsveld, Meerssen en Ulestraten terug terug naar Elsloo te koersen. 

Op de teller: 97 km, 1000,1 hoogtemeters en een gemiddelde snelheid van 26,5 km.

Maak een Gratis Website met JouwWeb