23-07-2014: Maasbracht vlak en warm

Hoe het zo uitkomt, net nog de finish van de 17e etappe naar Pla d'Adet kunnen meepikken op de buis (winnaar Maijka), met zonnebril en helm op de kop, roets naar de garage, op de fiets en 2 minuten voor half zes aan de kerk voor onze avondetappe. Kon de aanwezigen Harrie V, Rene, Rien en Chrit, Joep, Frans T en J de uitslag vertellen. Het was warm, Harrie net hersteld van Rieu, Frans T nog in delirium na zondag, Frans J had de hellingen die ie met zoonlief had gefietst nog in de poten, en Henk voelde zich nog uitgewrongen dweil, wat een groep. Zonder veel protest werd de geplande rit "Klimmetjes in Zuid L" omgezet naar een vlak rondje Maasbracht. Harrie weet de weg en zal ons die wijzen.

Dus de brug over en naar Meers waar Frans J toch nog een fikse helling wist. Niet in de Maasband zoals ik dacht maar niet kon geloven, maar iets verderop draaien we niet links de weg tussen kanaal en waterzuivering op, maar rechtdoor meteen steil omhoog naar de kop van de brug naar Stein. Frans als eerste boven net voor Rene. Door naar Urmond -> Illikhoven -> het talud op van de brug naar Echt, hier was Rene eerste op de hielen gevolgd door een vasthoudende Frans T. Boven verzamelen en door achterlangs Ohe -> Laak -> Stevensweert. Er werd flink doorgetrapt, soms effe tandje terug om de zaak bijeen te houden. Afwisselend staan we Rene bij op de kop. Bij grote rotonde Echt keerpunt en via Berkelaar, Dieteren, Baakhoven .... richting Limbricht. Ergens bij G'koven let Frans effe niet op, in gesprek met Henk, en over een paar keien, snakebite, en full stop. De band was snel vervangen, nog sneller gepompt met het wonderding van Frans, en we konden weer vort. 

Rond kwart over acht weer in Elsloo, met 72 km - 28,9 per uur en 17100 hoogtecentimeters.

Voor de Betuwe-gangers : over anderhalve week is het zover, kijk de fiets nog eens goed na, nieuw bandje erop, rugzakje opsnorren en het weer in de gaten houden.