21-05-2014: Schweiberg

Woensdag,   21 mei.

1 Vrouw en 3 mannen aan de start.

Francine, net terug van een “hoogte stage” op Mallorca, met 1000km en nog veeeel meer hoogtemeters achter de kiezen. Silvio, eveneens net terug van vakantie en goed uitgerust. Verder Martin, die het tochtje van vandaag ziet als een verdere voorbereiding op zijn Jean Nelissen Classic  a.s. zaterdag. Verder Frans J. Het weer was best, warm, maar een beetje broeierig. Mogelijk kans op een onweer.

Met Martin en Silvio op kop, via de bijna gebruikelijke route, maar deze keer voor de nodige verandering, met enkele omwegen  richting het zuiden. Vanuit Wittem naar Mechelen met de 1e serieuze klim, de Schweiberg richting Rode Bos. Via Teuven naar St Maartensvoeren en Pietervoeren. Ondertussen vormden zich de 1e stapelwolken al aan de horizon. Het tempo werd wat verder opgevoerd richting Mesch. Op verzoek van Silvio hebben wij het bergje (met straatnaam Heiweg, richting St. Geertruid, links laten liggen. Het nodige kopwerk doen direct na je  vakantie valt echt niet mee. Via Mesch naar Mariadorp, Amby, Meerssen en Ulestraten waar Silvio en Francine hun tocht voortzetten richting Schimmert en Sittard om zo te proberen alsnog droog thuis te komen. Net terug in Elsloo begon het te regenen, alsof het zo gepland was….. Hopelijk hebben beiden het droog gehouden.

Toch nog mooi een kleine 80 km weggefietst met een stevig tempo van rond de 25/26 km per uur.  Bij gebrek aan een Garmin dit keer geen route kunnen bijvoegen.

Maak een Gratis Website met JouwWeb