21-04-2014: Kleine Flap

Paasmaaandag 21 april 2014. Niet minder dan 9 personen aan de start. Martin, Rene, Frans T, Frans J, Piet J, Richard, Thei, Ger H en Silvio. De Kleine Flap stond op het programma voor vandaag. De routeleiders hadden een dagje vrij en dus hadden wij vrij baan richting het Zuiden te koersen. Sommigen nog in de volledige winterkleding, enkelen die de ochtend koude wilden trotseren en slechts voorzien waren van korte mouw en korte broek. Maar de zon was ons goed gezind en zou in de loop van de ochtend alleen nog harder gaan schijnen.
Op naar Beek, waar na een langere tijd van afwezigheid, zich Wil Sillen zich bij ons aansloot. Wil heeft een knie-operatie ondergaan en was hiervan herstellende, waarbij voor vandaag een lichte fiets training op het programma stond.
Verder naar Ulestraten, Meerssen richting Amby om in Mesch de Belgische grens te passeren richting St. Maartensvoeren en Pietersvoeren. Na het nemen van de helling vanuit Veurs naar de Planck, nam Wil weer afscheid van ons.
Overgestoken naar Remersdael en door naar Teuven, voor de Kleine Flap. Een echte "route en mauvais état". Wat een gatenkaas weg! Tijd voor een welverdiende kop koffie bij De Smockelaer. U raad het al: nog even nakaarten over ons fantastische reisje naar Mallorca, over de foto’s die inmiddels op de site staan en met name de foto’s die er nog niet opstonden zoals de dansende dames op de tafels in de bierstube. De stemming zat er direct goed in en het lijkt mij stug als we volgende jaar niet weer gaan en dan in plaats van truitje voor de zwarte broek gaan van Rompelberg! Tijd om op te stappen.! Sweiberg af, richting Wittem en Valkenburg waar eerst Ronald en daarna Thei stevig kopwerk deden om een deel van de extra pauze tijd weer goed te maken.
Geen lekke banden vandaag en weer op tijd thuis.!

Hier de koers.

Maak een Gratis Website met JouwWeb