20-08-2014: Teuven

Woensdagavond 20 augustus

Net wel of net niet: dat was de hamvraag of we het wel of niet droog zouden houden. 4 personen aan de start: Francine, Koen, Frans T en Frans J. Frans T net terug van vakantie vond het hoog tijd om de benen weer eens te
strekken en Koen had er duidelijk zin in, ondanks dat hij en Francine, op weg naar Elsloo, de eerste stevige regendruppels al hadden getrotseerd.

Teuven stond op het programma. Via Beek, Schimmert en Haasdal richting Valkenburg. Voor ons een snelle jonge
dame op een Tout terrain! Voor de kenners onder ons: een soort Maserati onder de sportfietsen, voorzien van een Rholoff-naaf. Ze kachelde stevig door, maar op de Daelemerberg in Valkenburg voerde zij toch een ongelijke strijd met ons op onze race-fietsjes.
Via Margraten waar de weg nog steeds hier en daar openlag naar Banholt waar we via een stevige binnenweg klimmetje en een mooie afdaling uiteindelijk in Noorbeek terecht kwamen. In Noorbeek achter het cafe recht omhoog en vervolgens door naar de Planck, de hoofdweg overgestoken om vervolgens met een stevig vaartje af te dalen naar Teuven. Even nog overwogen richting de Grote Flap te koersen, maar vanwege de licht invallende schemering maar niet gedaan.
Via Slenaken terug naar Gulpen en via Valkenburg (Stoeperd) huiswaarts.
In Schimmert kreeg de regen ons toch nog uiteindelijk te pakken! Reden om de groep van 4 te splitsen: 2 naar Sittard linea recta en de overige 2 naar Elsloo.
In Oensel nog even lek gereden, maar met de wonderpomp van Frans T en twee keer pompen onderweg, het toch nog gered tot thuis! Net wel of net niet: het antwoord was: deze keer eens: net niet!