18-06-2014: Veurs

Vanavond een moeliijke keuze, passief achter de buis voor NL-Australie ... of actief op de fiets. Drie man kozen voor de fiets: Frans J, Martin en Henk. We gaan naar de Voerstreek, de Veurs op. Over de rit zelf weinig te melden.

Wel een valpartij, uit stand, nog voordat Frans een meter had gefietst lag ie al op de grond. Gaan we langs de portier, gaan we langs de slagboom, de een zus de ander zo en Frans raakt een achterwiel en pats. Op het eerste gezicht en gevoel weinig schade, later ging de ribbenkast 'm parten spelen.

Wel kregen we wel wat mee over het wedstrijd verloop. Tijdens een plaspauze, de wedstrijd was een half uur oud, en op de smartfoon zien we een tussenstand van 1-1. Later, Reijmerstok bij cafe A gen Ing plotseling gebrul uit het cafe. In de remmen, effe naar binnen want de 3-2 was net gescoord. En in Margraten bij cafe Last, stond de deur uitnodigend open, effe binnen wippen,nog steeds 3-2 bij 6 minuten spelen. En tenslotte in Valkenburg een hond-uitlater die ons nariep dat het uiteindelijk 3-2 was geworden.

Na 80 km weer in Elsloo, de laatste kilometers op halve kracht door zware benen van Henk en ribbenkast van Frans.

....... en voor de lezers van Tourclub Elsloo: de Memorial is komende zaterdag 21 juni, niet zoals eerder gemeld op 28 juni, kijk in je mailbox.