18-01-2014: Partij

Prachtige zaterdagmorgen; zon en warm en dat in Januari.
Verbazingwekkend dat er maar 5 TCE-ers aan de kerk in Elsloo stonden. Lei, Erna, Ruud Joep en Pé gingen een erg mooie, wat korte maar toch pittige rit tegemoet. Lei had als ervaren rot en bij afwezigheid van Hub Bohnen, zich voorbereid het voortouw te nemen en leidde ons via wegen die net wat anders waren dan verwacht naar pauzeplaats Partij Wittem (het bekende cafe op de drie sprong in de bocht naar Mechelen met de typische koffie die je naar thee of appelsap doet verlangen; het dröpke erbij en de verraderlijke afstapjes naar toilet en deur naar buiten). Verbazingwekkend hoeveel weggetjes net effe anders toch op dezelfde hoofdroute uitkwamen.
Het oog wil ook wat en zoals op het routeoverzicht terug gezien kan worden liet Lei ons leuke buurtschappen en mooie landschappen maar dan vanuit een onbekender perspectief zien.
In de pauze werden weer een groot aantal maatschappelijke problemen en de aanpak daarvan op gemeentelijk bestuurlijk niveau besproken en vrij snel opgelost. De weg terug via Gulpen, Euverum en Gronsveld was genieten met een beetje wind uit het Zuid Oosten in de zij. Een lekkere rit!!!
Naschrift: We hebbe ten zuiden van Gulpen ter hoogte van de hopaanplant een prachtige witte (wintervacht) hermelijn vlak voor ons de weg zien oversteken. Erg uniek.!!

Maak een Gratis Website met JouwWeb