17-05-2014: Eupen via Henri Chapelle

Eupen via Henri Chapelle.

Prachtig fietsweer, onbewolkt, temperatuur oplopend naar ruim 20 Gr en een matige Noorden wind. De tocht naar Eupen en terug is een van de mooiste uit ons routeprogramma. Daarom verwonderlijk dat maar een kleine groep bij de H-Maria kerk aan het vertrek stond.
Ben als routeleider, Hub, Jan,Toos, Joep, Richard (na  lange tijd weer eens op de Zaterdag), Rien, en Pé.
Harrie M. was gezellig aanwezig maar trok zijn eigen plan. Erna was er niet maar later weer wel.
Henk J was er niet maar toch weer effe wel om gedag te zeggen en zich af te melden ivm familiaire plichten.
Via Gulpen, Teuven naar Henri Chappelle en door naar Membach waar een deel van de groep de bosroute omhoog verkoos boven de direkte weg naar Eupen. We ontmoeten elkaar weer bij de bekende bakkerij/lunchroom.
De gesprekken gingen overal en nergens over maar leiddden er wel toe dat Hub zijn bril vergat; Joep zijn handschoentjes liet liggen en Richard de lucht in zijn band kwijt was. Die werd vervangen door een nieuw, gevuld exemplaar met een onbestemde en onbekende vaal groene kleur. Vreemde biba, maar volgens Richard superlicht.
De terugweg ging via de Wesertalsperre, Raeren en vervolgens Welkenraedt waarna we Erna tegemoet zagen komen die wat later was vertrokken en de route in omgekeerde richting had gereden met enkele stops voor mooie foto's (Deze waren moeilijk te downloaden dus een verrassing of de webmaster ze geplaatst krijgt).
Langs het oorlogskerkhof in H-C en daarna fluks door de Voerstreek naar Elsloo met onderweg afscheid van de een na de ander alvorens we gedrieeen neerstreken op een zonovergoten terras van de Dikke Stein.
Daar schoof al snel een delegatie van DHL aan wat weer leidde tot aanvullend gekeuvel en uitwisseling van de vandaag ondergane prettige fietservaringen.
Eupen, echt een mooie tocht die een grotere deelname zou rechtvaardigen.

Foto's van Henri Chapelle oorlogskerkhof (met dank aan Erna)

Maak een Gratis Website met JouwWeb