16-03-2014: Ulvend

Nog twee weken tot Mallorca, en dat is te merken aan de opkomst, liefst met 12 aan de start: Harrie, Frans T en J, Francien, Thei, Cyriel, Koen, Richard, Martin, Piet, Silvio en Henk. Ulvend is het doel van vandaag, de route in opvolgende klimmetjes: Daalhemmer, Banholt-Bergenhuizen, Noorbeek-Ulvend, Loorberg en koffie in Gulpen. De kastelein stond al met de handen in de zij in de deuropening, en streng gezicht op ons te wachten toen we de fietsen op het terras probeerden te stallen. Daar kwam dus niks van in, weg met die fietsen, het terras is voor de klanten (en gelijk heeft ie). En binnen werden we meteen naar achteren geleid, zo, die zit. Hij was een beetje verkouden, normaal is ie altijd de vriendelijkheid zelve. En waar ging het zoal over: tip van Mallorca-kenner Koen - het wekend vooraf "taperen", met de benen op tafel rusten voor de komende inspanningen. En het plezier wat je aan een konijn kan beleven. Het tweede kopje koffie was ons niet gegund, afrekenen en weer aan de slag. De eerste slag werd geleverd op de Ingbergracht, boven netjes gewacht en in slagorde naar Aelse. Ook weer wat kunnen oefenen met rijden in grotere groep, de lui met slappe benen op de tweede rij, samen uit en samen weer thuis.

Volgende week zaterdag 09.00 uur weer een trainingsritje voor Mallorca!! En natuurlijk vrijdag de 21e jaarvergadering in MLC.

PS> Gisteren stak er, voor Aubel, een vos-gelijkend beest de weg over en we zagen hem/haar over de akker in de verte verdwijnen. Hee .. een vos, maar Martin meende er een lynx in te herkennen, want hij zag wel een flinke staart, maar niet echt een mooie pluimstaart. Dus google er op nageslagen: een lynx heeft maar een klein staartje, mag geen naam hebben. Zal dus wel een vos geweest zijn die vergeten is de staart te kammen.