16-02-2014: Koning van Spanje

Vandaag 6 man en 1 vrouw aan de start. Francien en Koen; voor het eerst weer Richard Frissen, Rene, met nog zware benen van gisteren, Frans T, Piet J. en Frans J. Onze kopmannen Martin en Henk, moesten helaas verstek laten gaan en onze reisgids Harrie vond het toch verstandiger om nog even een weekje rustig aan te doen.

Dus het werd een free-ride vandaag! Met een stevig tegenwindje richting Beek en Ulestraten werd richting Schimmert gekoerst. Via een niet gebruikelijke afdaling naar Valkenburg en met de Sibbergrub als 1e “poekel” voor de boeg. Margraten hebben we rechts laten liggen, richting Gulpen om vervolgen de 2e knoeperd te pakken, de Koning van Spanje.

Ook de zon was vandaag vroeg uit de veren hetgeen het fietsplezier alleen maar verhoogde. Deze keer in Heijenrath neergestreken van een kop koffie bij De Smockelaer. Vele onderwerpen passeerden de revue tot dat Koen het genoeg vond en ons maande om het stalen ros weer te bestijgen. Via een koude duikvlucht de Loorberg af om in Slenaken via een steil bochtig weggetje omhoog op de weg richting De Plank uit te komen.
De mountain bikers kwamen wederom aan hun trekken op een zanderig pad. Via een steile, bochtige afdaling richting de Voerstreek.
In Mesch vond Francien dat er best nog een tandje bij kon en haalden we snelheden die we normaliter niet halen.
Eigenlijk hadden we geen tijd voor de kapotte band van Piet, maar aangezien het zijn eerste lek was sinds jaren werd hij weer snel op de fiets geholpen.
Vervolgens begon het serieuze werk: Koen en Rene trokken kop richting Meersssen, Bunde en in Geulle tussen Maas en kanaal werden, met de wind in de rug, snelheden van ruim boven de 40 gehaald.
Met 72 km op de teller en enkele stevige heuvels achter de kiezen werd toch nog een gemiddelde van een kleine 25 km per uur neergezet met overwegend mountainbikes.
Wederom een goede voorbereiding op ons buitenlands tochtje binnenkort.

Maak een Gratis Website met JouwWeb