14-12-2014: Sibbergrubbe en Smockelaer

Een mooie winterdag, tussen de 2 en 5 graden, weinig wind en later op de ochtend een lekker zonnetje. AAn de start Martin, de gebroeders F en P J, Rene, Silvio, Henk en gastrijder Hub. Vandaag het sportieve hoogtepunt de Sibbegrubbe.

We komen daar via de stoepert af naar Valkenburg, de Sibbegrubber klim in begin rustig, Martin en Silvio houden een stevig tempo aan, vlak voor de top komt Hub langszij en is als eerste boven. Effe wachten tot compleet en door naar Ingber, de Planck af en bij Terlinden rechtsaf en naar links de Scheyberg op, meteen flink terugschakelen, verderop de Schilbergweg af en de Loorberg op. Aan het einde rechtdoor, met de mooie naar de Flabberweg, kort en tot 16% steil naar herberg de Smockelaer.

Langs een vrolijk knapperend haardvuur is het goed toeven. Van alles kwam langs. De nieuwste remedie tegen de steenmarter onder de motorkap: de motor achterin leggen (Renault Twingo). Silvio heeft een heerlijke testrit gemaakt in een electrische auto.

Nu naar het tekstiel, of het ontbreken daarvan, meestal aan het zitvlak, door slijtage, door de mot of door biologische afbraak. De drager blijft meestal in het ongewisse, vandaag komt de aap uit de mouw, die geliefde Duchenne-broek van mij is inmiddels ook een beetje dunnetjes van achteren. Fijne collega's om dat nu pas, en gniffelend nog wel, te melden. Silvio is ook toe aan een nieuwe broek.

Voorbeschouwing Banneux op 27 december, met 120 km en 1300 hoogtemeters best wel pittig, hier de link naar de nieuwjaarsrit van vorig jaar. Met de ravce of de MTB, dunne bandjes of de traktorbanden. Advies is de smalle bandjes.

Terug naar Elsloo via Landsrade, Gulpenerberg af, en via Wittem vlot naar Valkenburg. Op de stoepert de harstlag nog eens getest. Om half een en na 65 km en 585 hoogtemeters voldaan weer terug in Elsloo.

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb