10-08-2014: Thimister en klim Birven

Het weekend beloofde wisselvallig en nat te worden. Maar zoals vaker, het werd toch anders, gister schitterend weer en deze zondagmorgen, soms dreigende luchten maar toch droog. Door vakanties een wat mindere opkomst, maar de vaste kern was er toch weer goed vertegenwoordigd: Martin, Koen en Francien, Rene, Cyriel, Henk en op de valreep Richard.

Henk week weer eens af van de geplande route, Veurs hadden we dit jaar al meerdere keren gehad, nu eens wat verder weg, richting Thimister. Het was een 'snelle groep' vandaag, het tempo achter Maastricht door naar Mesh was hoog, en Richard ging in het 'rood'. Er zouden nog de nodige hoogtemeters volgen en Richard besloot wijselijk een eigen route te gaan. Verderop maakten K&F rechtsomkeer (moesten op tijd thuis zijn, dienstreis).

De 3 Kruizen in de Bocht naar Mortoux............28 Sep. 2011<br/>© <a href= De vier overgeblevenen pakten in Mortroux de Voie de Morts. Een lang lopende klim, onderweg drie hardstenen kruisen langs de wegkant (vandaar de naam). Heb nog gezocht op google, maar niks gevonden over het verhaal hierachter. Fietsers die hier moeilijke momenten doormaken (zoals ik vanmorgen) worden van de naam niet echt vrolijk.

Boven gaan we richting Charneux naar het keerpunt Thimister. We volgen een lange weg met mooie namen als Crawhez - Florence - Bach met als toertje nog een scherp klimmetje (tot 18%) bij Birven waar we terecht komen op de weg van Henri Chapelle naar het Amerikaanse Oorlogskerkhof.

Koffie in Teuven bij cafe Moderne, lekker in het zonnetje. Via de Ingbergracht retour en om half een weer terug in Elsloo na 95 km en 900 hm.

P.S. Gister is de zaterdag groep(je) via deels dezelfde route ook naar Thimister geweest.

Volgende week gaan we naar Blegny.

Maak een Gratis Website met JouwWeb