Sibbergrub en Vitchen

Zondagmorgen, in deze regenachtige dagen beloofde het een droge morgen te worden. En iedereen die niet met vakantie is, is aan de start: Cyriel, Rene, Frans J, Piet J, Koen-Francien en Henk. Francien met de vuil-weer fiets, de Willier, we hoeven ons niet te sparen.

Henk moest wat eerder thuis zijn, daarom heeft ie de route aangepast, ofwel een hele andere, gebeurt wel vaker merkt Koen op. Had zich al helemaal verheugd op terrasje in Blegny, en nu dit, weer. Maar van de andere kant, verandering van spijs doet eten, altijd weer spannend wat er vandaag weer uit de hoge hoed komt, als we maar op tijd thuis zijn - minimaal 500 hoogtemeters - een tempo wat door iedereen gevolgd kan worden - en op plekken waar we niet eerder geweest zijn, denk ik dan maar.

Doel van vandaag, Sibbegrubbe en Vitchen, hebben we allebei dit jaar nog niet gedaan. De bergjes zijn bekend, maar hoe het aan elkaar geknoopt is, is toch weer anders.

Rene en Koen nestelden zich al snel aan kop en het tempo was strak. Misschien iets te ... ter hoogte van Termaar kreeg Koen van Francien een tip: tandje terug anders moet je vanavond zelf je prakkie koken. Bij Termaar dus, gaan we door naar Walem, en omlaag naar Valkenburg waar we de Sibbergrub opgaan, ieder op eigen tempo. Koen en Rene als eerste boven, kort gevolgd door Cyriel en Henk, daarna al snel Piet, Francien en Frans.

Boven effe wachten, hartslag omlaag, door via Eckelrade naar Libeek, omlaag naar Mesh en achter Gravenvoeren stevig omhoog bij Vitchen. Aan Wandelaar de voet ligt een op het eerste oog leuk cafeetje, 'De Wandelaar', vroeger blijkbaar een grenskantoortje. Voor de onbevangen fietser, een moeilijke klim, best wel steile stukken, na elke bocht weer een stuk omhoog. Bovenop verandert de naam in Schophemmerheide en nog verder door in het mooie Kattenroth. Via Terlinden zetten we koers naar Banholt, voor de koffie bij 't Voshoes. De wereld is klein geworden, met een toegangsmagneetje van Anytime in Sittard kun je ook terecht in New York en omstreken, heeft Francien ontdekt. Nog wat gepraat over sportscholen, met of zonder instructeur-begeleiding met of zonder lessen. En ook Mallorca is effe aan de orde geweest, kunnen we alvast wennen aan een nieuw avontuur volgend jaar.

Terug weer via de Sibbegrub (onderaan ambulances, ernstig ongeluk). Na 77 km en 760 hoogtemeters mooi om 12 uur weer in Elsloo.


 http://www.wandelgidszuidlimburg.com/advertenties/291.jpg

Kroeg an de voet van de beklimming van Vitchen


Maak een Gratis Website met JouwWeb