09-11-2014: Orsbach via Lemiers

Het belooft een mooie zonnige dag te worden, maar bij de start nog pas zo'n 10 graden, voor Martin reden om nog een keertje in de korte boks te verschijnen, de rest in herfst dress. De groep: Martin, Harrie, Silvio, Frans T, Richard, Henk en Koen nog zonder Francien. Die stond geparkeerd bij de rotonde van de Koolweg met een lekke band voortuub. Die was snel omgelegd, Frans had z'n ouwe pompje al in de aanslag, maar die werd weggewuifd. Modern times: gaspatroon. We trokken bekijks: Piet J en Mart C wuifden ons toe vanuit de auto, Jes en Zef vanaf de fiets.

Op weg naar ons doel van vandaag, Orsbach via Lemiers. Dit via Aalbeek, hier tweede lekke voortuub van Francien, gisteren ook al lek. Iets structureels, gaatje aan de velgkant binnenband, verder onderzoek wees op een scheurtje in de flank van de buitenband. Een noodreparatie - plakkertje erop, morgen de prullebak in. Verder door via Klimmen - Ransdaal - Wittem - Lemiers (hier draait revaliderende Frans weer huiswaards), de rest de best wel pittige klim naar Orsbach. Bijna boven ligt cafe Bellevue met mooi uitzicht over het dal. Boven linksaf, en tweede weer links effe omlaag (naar buurtschapje Mamelis) en halverwege rechts en meteen scherp omhoog, uitkomend in Bocholzerheide. We passeren de ZLSM-spoorwegovergang bij het ZLSM station in Simpelveld en belanden na een mooie klim via Bosschenhuizen (waar Richard wat meer tijd voor nam om te genieten van het landschap) bij de Gerardushoeve boven in Trintelen.

Een perfecte plek voor een fietspauze, in de lekker verwarmde buitenserre. We namen er eens lekker de tijd voor, heerlijk zo'n pauze, daar fietsen we voor. Onderwerpen voor het grijpen (vanwege privacy geen namen), wel of niet de partner oppikken bij een lekke band en met welke auto, wat te doen met een lelijk geel buitenbandje, zal ... nog dit jaar een nieuwe fiets bestellen?, hoog-en-laag volhouden geen mailtje ontvangen te hebben over Mallorca?

Terugweg liep vlot, mooi half een weer in Elsloo na 65 km.

Nog een paar tips:

  • Opgeven voor deelname aan fietsweek Mallorca, hebben jullie al gereageerd op de mail van Harrie ? (van 4 nov, met als onderwerp Mallorca-tce).
  • Maak nog dit jaar gebruiik van Fietsplan, loop binnen bij Jo Janssen of Erwin Gelissen.
  • Voorkom fraude met kopie ID bewijs: download Rijksoverheid app.

Voorband, de eerste                                                          Het gele stalen ros van Richard, dit jaar nog te bewonderen