09-08-2014: Thimister

Thuis de buienradar geraadpleegd. Dat zag er goed uit voor de rest van de dag. De buien ruimden het veld.

Helaas kwam mijn gevoel dat niet veel mensen bij de kerk zouden staan uit.

Ik, Erna, was nummer 1 en na enige tijd kwam Geert Greving (voormalig lid, en alweer drie jaar woonachtig in het noorden van Nederland) aangereden vanuit Bemelen waar hij en zijn vrouw een korte vakantie hielden. Ook Hub kwam aangereden. Piet K. was er ook en helaas was hij de enige van zijn groepje. Zijn doel was Zutendaal. Hij vertrok dan ook eenzaam en alleen.

 

Onze pauzeplaats was Thimister. Er stond een flinke wind maar met twee diehards voor me was het voor mij goed toeven. Twee lekke banden vielen Geert ten deel aan het begin van de rit. Het scherpe oog van Hub signaleerde een zeer klein steentje na de tweede lekke band. Voor een plattelandsrijder ging het Geert erg goed af. Met zwaar verzet maalde hij door de Voerstreek.


 

Aubel-Thimister-La Gleize - Et. 2A : ClassementAangekomen bij Thimister kwamen we in een ploegentijdrit terecht, onderdeel van de etappewedstrijd Aubel-Thimister-LaGleize. De weg was niet afgesloten voor recreatie (race)fietsers. Op een gegeven moment reden de deelnemers gewoon langs ons. Zoiets zou in Nederland nooit gebeuren, alles zou afgezet worden. We werden alleen opzij gewuifd. Toen we op de pauzeplaats aankwamen en aan de koffie zaten bleek dat Nederland de ploegentijdrit had gewonnen: ‘Nederland National Team heeft deze zaterdag de tweede rit A van Aubel-Thimister-La Gleize (2.1) gewonnen, een ploegentijdrit van 12km rondom Thimister. Ze versloeg VZW Tieltse Rennersclub en Balen BC. Stepan Kurianov (Siberia Tyumen) verliest zijn leiderpositie in het algemeen klassement en Hartthijs De Vries (Nederland) wordt de nieuwe leider.’ Oranje zichtbaar op het erepodium en het Wilhelmus galmde door Thimister. Dat was wel apart.


Terug de wind in de rug. Geert bood aan een verfrissing te komen drinken op de camping. Dat was zeer welkom.
Tja, en die thuisblijvers….die hebben alweer ongelijk gehad. Het was een prachtige dag met veel zon.

Maak een Gratis Website met JouwWeb