08-11-14: Aubel via Vroelen

Zaterdag 8 November 2014: Aubel via Vroelen
Het waaide behoorlijk maar de zon scheen volop en dat zou de gehele dag zo blijven. Een grotere opkomst zou zeker door die omstandigheden te verwachten zijn geweest. Angst voor een beetje wind?? Hub en Jan bepaalden dat we naar Aubel zouden gaan. Mart, Piet, Kees, Chris T en Pé volgden. Piet K. en Gerard gingen naar Maasbracht. En Toos zwaaide ons allerhartelijkst uit.
Het werd een zeer fraaie herfstrit die ons via Valkenburg en de Daalhemmerberg naar Margraten, het Bruisterbosch langs naar Banholt bracht. In Noorbeek werd gelijk rechts aangehouden en passeerden we de grens via Vroelen. Vroelen?? Nog nooit van gehoord maar het was wel een zeer mooi begin van de tocht die daarna wat direkter via grotere wegen langs Ulvend naar Aubel ging.
Gepauzeerd in het bekende cafe, zonder het Tongerlo abdijbier aan te raken maar wel met lekkere koffie en frisse cola. Het nieuws aan tafel?
  • Mart vond dat zijn oude Ridly niet goed te poetsen viel en dat was een "argument" om maar een nieuwe fiets te kopen.. Een matzwarte Sarto Lampo, mooie combinatie van blits en chique en met een electronische versnellingsbak. Ook een nieuw handig kabelslot erbij om zijn nieuw verworven bezit te beveiligen (het cijferslot laat zich alleen met de juiste leesbril bedienen.
  • Hub heeft 's avonds een reunie van de schoolmeesters en vind tegen beter weten in dat tablets nog steeds niet op school thuishoren. En dat terwijl zijn kleinkind van twee er al bijna op kan lezen en schrijven!!!
  • Piet J. gaat met de camper naar Marokko  en zal vanavond als jurylid fungeren bij het Elsloos liedjesconcours. Piet zal het winnende liedje in de komende ritten diverse malen ten gehore brengen.
  • Jan had vandaag de goede fietsbenen en zal daarom vanavond in Geulle gaan dansen.
  • Al het andere wat ter tafel kwam is niet voor herhaling vatbaar.
Terug ging het met wat meer medewerking van de wind door het prachtige dal van de Berwinne (Berwijn in het Vlaams), via Neufchateau en 's Gravenvoeren naar Gronsveld en zo naar huis. Onderweg werden we snel gepasseerd door Kees' voormalige Steinse fietsgroep. Maar toch nog tijd om hier en daar een groet uit te wisselen.
In Ulestraten namen we afscheid van Hub en Chris T. In Elsloo loste de rest als vanzelf op; geen bezoek aan de Dikke Stein.
Bedankt heren ploegleiders een geweldig mooie rit. En best wel lekker qua hoogtemeters, zeker voor schrijver dezes die ivm verbouwingswerkzaamheden wat trainingskilometers te kort komt. Maar gelukkig werd er TC Elsloos eigen, weer zeer sociaal gefietst.!!

Maak een Gratis Website met JouwWeb