08-03-2014: Aubel in voorjaarszon

Aubel in de voorjaarszon. Prachtig weer vanmorgen in Elsloo en het zou alleen nog maar nog mooier worden.

Thuisblijven was geen optie; 16 ploeggenoten aan de kerk, waarvan de meesten met al behoorlijk wat kilometers op de teller i.v.m. het prima voorjaar.

Het werd een prachtige dag; volop zon; weinig wind. En dus was het genieten geblazen en maakte het nog eens niet zo veel uit waar we naar toe gingen.

Zon, cabrio's, volle terrassen, motorrijders, heel veel fietsers op de weg meestal met korte broek en mouwen, een uitgelaten voorjaarsstemming.

Overal werd volop in de tuinen gewerkt, auto's werden gepoetst; iedereen zomers gekleed; we zagen zelfs de eerste blote bovenlijven.

Gezwind ging het via Gronsveld naar Belgie; voor de Mallorca-gangers had Hub wat extra hellingen in het programma waarna zowel de klimmers als de niet klimmers nagenoeg weer tegelijkertijd in Aubel op een zonovergoten terras aan de koffie konden.

Helaas moest Lei melden dat Twan vd Linden ivm gezondheidsperikelen niet meer aan fietsen toekomt. Jammer, maar erg bedankt Twan voor je vele kilometers fietskameraadschap.

Terug via Voeren zonder heuvels en zonder lekke banden ging het probleemloos en dus ook ondanks de grootte van de groep, veilig naar Aelse.

Een groter dan gebruikelijke groep liet zich het bier bij De Dikke Stein goed smaken.

Wat was dit een lekkere fietsdag!!!

En morgen wordt het misschien nog wel warmer!!

PS: Sinds in 1901 met meten is begonnen, was het op 8 maart in ons land nog niet zo warm als deze zaterdag. In De Bilt liep het kwik 's middags op tot 16 graden Celsius. Dat meldde weeronline.nl. In Zuid Limburg werd de 20 nog net niet gehaald.