04-01-2014: Banneux nieuwjaarsrit

 

Zaterdag 4 januari 2014. Vandaag stond de uitgestelde route naar Banneux op het programma, er was twijfel over het weer maar het is de hele dag droog gebleven. Aan de start: Hub, Joep, Frans, Wil, Henk, Gene, Ger, Pé en Louwrens. Temperatuur een graad of 8, bewolkt en sterke zuiden wind.

Hub had weer een prachtige route in zijn hoofd, met best wat klimmen en dalen, zeker voor iemand die gewend is op woensdag in de B-groep alleen maar vlak te fietsen. Totaal zo’n 120 kilo en 1350 hoogtemeters gescoord. Wat gebeurde er onderweg: 1 lekke band, eigenaar vraagt met sinterklaas een nieuwe buitenband. Verder een verschijnsel van hongerklop, wat iedereen wel eens heeft meegemaakt, benen zijn dan helemaal leeg, verkeersdrempel wordt te hoog etc. In Banneux kaarsjes opgestoken voor familie, bekenden, vrienden, voor veilig fietsen etc. Het was niet druk in Banneux. Na de koffie hebben we gefietst door een prachtig dal, om vervolgens in de buurt van Battice op een dalende weg met wind in de rug terecht te komen. Er werd gas gegeven, en in een mum van tijd waren we in Withuis. Via Ulestraten naar Elsloo, de laatste kilometers werd uitgefietst. Als B rijder viel me op dat de groepsvorming bij het fietsen op woensdag veel groter is, oftewel er wordt altijd gedurende de hele rit in een groep gefietst. Geeft een gevoel samen te fietsen. Bij het route kaartje staat een te lage gemiddelde snelheid, ik had mijn autopauze uit. Hub bedankt voor de rit en de route, was super, echt.

Tot slot nog een vermelding: Ben is met Piet en Gerard op dezelfde dag gaan fietsen. Groot compliment aan Ben dat hij dit organiseert!!

Hier nog wat plaatjes: