03-08-2014: Frans en Richard

Zondagmorgen 3 augustus: the day after: fietsen en bramen plukken!
Terwijl de Betuwe-gangers nog op een oor lagen konden degene die deze mooie kans gemist hebben zich revancheren met een koers naar eigen inzicht.
Twee man aan de start: Richard F en Frans J. 
Richard net terug van vakantie, hetgeen een echte vakantie is geweest waarbij de fiets even aan de wilgen is gehangen. Frans had er zin in omdat hij de woensdag ervoor gemist had vanwege een bezoekje aan Praag.
Richard, onze vlakke weg expert, wilde het vooral vlak houden en Frans had wel zin in een klimmetje.
De deal was snel gemaakt: eerst vooral vlak en daarna hier en daar een klimmetje.
Op naar Oud Geulle (onderlangs), Itteren en Borgharen, richting Amby. De Bemelerberg op richting Margraten en via Margraten naar Hoogcruts en naar Teuven met als keerpunt: De Grote Flap.
Omdat  Richard  zo aardig was om het wat langzamer aan te doen kon Frans boven aan gekomen op de Grote Flap zijn buikje vullen met overheerlijke vitaminen bommen en anti-oxidanten: bramen. Een echte aanrader.
Via de "sluiproute" (camping) omhoog naar de Camerig en in Mechelen even gepauzeerd. Belangrijkste onderwerp: auto's en …. auto's!! We hadden nog uren kunnen doorkletsen. Via Wittem, de gebruikelijke route terug naar Elsloo. Mooi rustig tochtje: vlak, hier en daar een vleugje "Fred Cremers" omhoog en toch nog de nodige klimmetjes. Geen hoogtemeters deze keer maar volgens Richard waren het meeeer dan voldoende.
Op de teller: 87 km, gemiddelde snelheid rond de 25km.

Maak een Gratis Website met JouwWeb