02-11-2014: Ubachsberg

Het zonnetje schijnt uitbundig, met 7 man aan de start: Martin, Frans J, Piet J, Richard, Harrie V, Silvio en de weer herstelde Henk. In dit 'winterseizoen' geen vast programma, vandaag is de keuze gevallen op Ubachsberg via Hoensbroek, via Gerardushoeve en Wijlre naar Gulpen voor de koffie en terug over de Ingbergracht en V'burg.

Wat meteen bij de start al opvalt is, hoe verschillend men de weersvooruitzichten heeft ingeschat: Frans in de dikke broek en het wintervest, en aan de andere uiterste Martin en Richard in zomerse korte boks en shirtje. Of het nu kwam door de lekkere temperatuur of door het lekkere tempo, maar onderweg bij en plaspauze ging het ondershirtje van Frans uit, maar ook het onderhemd van de al zomers geklede Richard.

In Gulpen bij de Zwarte Ruiter aan de koffie. Het gesprek ging door op het onderwerp van vorige week ... de fiets van Richard. De wielen heeft ie al, nu de rest van de nieuwe fiets nog. Het fietsplan belastingvoordeel is dit jaar voor het laatst, en dat zal de doorslag geven lijkt het. We zullen het zien, je weet het met R maar nooit. Nu we het toch over ouwe spullen hebben, Frans keek gistermorgen vreemd uit de ogen ... de voorbumper van z'n 13 jaar ouwe BMW was foetsie, brutaalweg gejat ..... en Martin wist daar ook over mee te praten (bodemplaat), het moet niet gekker worden.

De terugweg verliep volgens plan, mooi op tijd weer in Elsloo na 63 km en 530 hoogtemeters. Tot volgende week.