02-08-2014: Bokrijk met Jo

Zaterdag 2 augustus.

Aanwezig: Harrie M, Wim, Toos, Jo, Gerard, George, Kees en Erna.

 

Hoewel de Voerstreek op de routekalender stond zijn we in overleg naar Bokrijk gereden. Jo was routeleider en wist heen maar vooral terug een andere route. De heenweg was dan ook bijna helemaal gelijk aan de route die we vaak rijden.


Aangekomen bij de gebruikelijke pauzeplaats werd ons geduld op de proef gesteld. Een jongeman van ca. 17 jaar bediende het terras (waar slechts een enkeling zat) geheel alleen. We moesten ca. 20 minuten op een kop koffie of een glaasje prik wachten. Hoelang zou men moeten wachten als er nog een persoon aan een tafeltje zat of misschien zelfs wel twee???? Tijd voor een andere pauzeplaats waren we met elkaar eens. De arme knul werkte zich uit de naad. Jo moest soebatten om zijn wisselgeld terug te krijgen. De jongen dacht dat hij gepast had betaald en dat Jo een grapje maakte. Toen Jo op zijn knieĆ«n lag kwam hij over de brug. Een tweede kop koffie lieten we maar achterwege want we wilden voor donker thuis zijn.


De terugweg was een hele mooie route, kanaalloos. Donkere wolken lieten zich zien. Komen we droog thuis of niet? Niet ver van Elsloo wat natte wegen maar wij hebben geen druppel gevangen. Er werd lekker doorgetrapt. Om 14.20 bereikten we De Dikke Stein. Na een gezellig samenzijn van 2 uur op huis aan.


De Betuwegroep hebben we niet kunnen verwelkomen (PS die kwamen rond half vijf aan op het terras, elkaar net gemist). Het was een mooie rit en voor herhaling vatbaar.