31-07-2013: Scherpenzeel

Deze dag is de rit naar bedevaartsoord Scherpenheuvel gereden, lengte 200 km. De dapperen: Gene, Hub, Ben, Toos, Tine, Andre, Giel, Wim, Harrie M. en Erna.
 
Om 8 uur vertrokken anders komen we wel erg laat thuis. Er zouden enkele buitjes kunnen vallen. De lucht was tijdens het begin van de rit wat dreigend maar geen druppel gezien. Hoe verder de dag vorderde hoe meer de wolken de benen namen en de zon tevoorschijn kwam. Op de heenweg wind tegen, het waaide redelijk. Ben en Hub hebben een zeer groot deel, vooral van de heenweg, op kop gereden, complimenten. Ben had de route op papier gezet en slechts enkele keren moest nog even worden gekeken waarnaartoe. Knap.
Aangekomen in Scherpenheuvel een terras opgezocht waar we onze meegebrachte calorieën mochten nuttigen want dat mocht niet overal. Enkelen hebben een kaarsje aangestoken in de Scherpenheuvel Basiliek. Taart, soep, stokbroodje gezond en dranken werden besteld. Erg soepel verliep de bediening niet en Andre moest veel geduld hebben voordat hij zijn tanden in de tosti kon zetten. Toen de rekening kwam werd ons gevraagd alles samen te verrekenen maar dat zagen wij niet zitten. Met veel geduld heeft de vriendelijk serveerster per persoon afgerekend. Het was inmiddels 13.10 uur, tijd om te vertrekken.
Hub stelde een tweede stop in Tongeren voor. Na tig dorpen en landwegen was Tongeren meer dan welkom. De temperatuur was flink opgelopen en de bidons kurkdroog. Gene verliet ons in Tongeren vóór de 2e stop want hij had nog een andere afspraak. Na de meer dan welkome drankjes, tosti's, het nuttigen van laatste repen en het vullen van de bidons, verder richting Elsloo. Het werd al aardig laat. Gelukkig wist Toos een kortere weg vanaf het Albertkanaal. Om 19.00 uur aangekomen op het terras bij De Dikke Stein waar de pint zeldzaam lekker smaakte.

Staat van het materiaal aan het einde van de rit: 3 geperforeerde binnenbanden en 1 gesprongen spaak.