29-09-2013: Smockelaer

Welgeteld 5 deelnemers op deze nogal frisse ochtend aan de start: Martin, Wil, Richard, Frans T en Frans J. Onze vertrouwde routeleiders ontbraken helaas, dus een free rite vandaag.

Via brug Elsloo richting Geulle, Bunde, Itteren en Borgharen naar Maastricht. Dwars door Maastricht richting Canne. Met enkele sterke mannen op kop en met een gemiddelde boven de 28 km per uur. Via Canne de achterkant van de Helembay op en met een stevig tempo (max van 77 km/u) per uur deze berg af. Richting Vise en vandaar uit richting de Nederlandse grens. Dit stuk weg waren ze aan het vernieuwen waarbij de nieuwe afvaltlagen nog ontbraken! Dus meer een tijdelijke mountainbike route, hetgeen de snelheid behoorlijk drukte.

Via St. Maartenvoeren, of was het nu St Pietersvoeren een doorsteek naar Mheer gekozen, eveneens een stukje onverharde weg bergop, maar met een schitterende blik op ons Limburgs landschap. Via Noorbeek richting de Loorberg, deze met op het eind een scherpe draai en pittig topje naar De Smockelaer als rustplaats.

Omdat iedereen zich afvroeg hoe het inmiddels met Harrie ging de telefoon gepakt en hem gebeld. Naast nog wat restverschijnselen van enige gekneusde ribben van hem en zijn wederhelft ging het naar omstandigheden goed.

Om op tijd thuis te zijn werd in een stevig tempo en met de zon in de rug, richting Elsloo gefietst: 92 km en 26,4 km per uur gemiddeld. Helaas geen Garminplaatje en hoogtemeters beschikbaar.

Maak een Gratis Website met JouwWeb