28-08-2013: Rondje Joep

Een zonnige dag en een grote opkomst op deze woensdagavond. Liefst 9 man aan de start. Sorry, 1 vrouw en 8 mannen. Francine en Koen, Joep, Fred, Martin, René, Richard, Frans P en Frans J.  Francine kwam eens kijken of we al voldoende fit waren om in oktober aan haar spinningslessen te kunnen deelnemen. Dit deed het adrenaline en testosteron van de meeste deelnemers subiet stijgen. Joep deed er nog een schepje bovenop door te zeggen dat we ‘om en om’ moesten rijden op het tempo hoog te houden.

De stemming zat er goed in en in een stevig tempo gingen we van start. Via Elsloo (kanaal) naar Catsop, Beek richting Ulestraten, naar Bemelen. Het ingezette tempo werd stevig aangehouden met afwisselende kopmannen richting Houtem en Berg en Terblijt, aldaar de berg op. Vervolgens naar Banholt en Mheer richting Noorbeek met uiteindelijk De Plank als keerpunt. Met snelheden van 40 a 45 km per uur werd richting Margraten gereden om vervolgens via Valkenburg en Houtem, Meerssen en Bunde richting Geulle te koersen. Fred deed er af en toe nog een schepje bovenop om uiteindelijk met een gemiddelde van ruim 29 km per uur weer in Elsloo te landen met een stevige 70 km achter de pedalen. Ik denk dat wij het snelheidsrecord weer eens op scherp hebben gezet Voor de aanwezigen die a.s. zaterdag meedoen aan de ODS Classic: jullie zijn er klaar voor! (van onze reporter ter plaatse Frans J).

Fred doet ook een duit in het zakje, hier de tocht vanuit zijn blikveld: Op een mooie woensdagavond, de laatste van augustus, een buitengewoon sterk deelnemersveld met Frans P, Frans J, Richard, Rene, Martin, Joep, Koen en Fred.

Verrassend aan de start Francien van Venrooy! Hoe een mens met doorzettingsvermogen en wilskracht van zo ver toch terug kan komen. Francien peddelde zonder problemen ca 10 km met de groep mee, om vervolgens gepland af te slaan. Ze komt zeker nog eens meedoen voor een hele rit.

Vanwege de aanstaande ODSclassic werd besloten niet al te hard te rijden, om zodoende krachten te sparen voor as zaterdag. Toch wilde Joep graag zijn ronde gemiddelde minimaal evenaren en liefst wat verbeteren. Dat moest geen kunst zijn, omdat ca 26 km/uur voor deze groep een koud kunstje moest zijn.

Genietend van het landschap en rustig keuvelend werden de hoogtemeters achteloos genomen. Hele discussies over Syrië, de bezuinigingen en vooral over het parcours van de a.s. classic. De kilometers en de tijd tikten ongemerkt weg. Geen lek, geen panne, geen problemen. Uiteindelijk werd ongemerkt een nieuw record voor de TCE gerealiseerd: 29,6 km/uur!!!! De mannen hebben een pilsje verdiend en kunnen met vertrouwen de a.s.

ODS classic fietsen.