25-08-2013: ODS Blegny eo

Na een natte zaterdag beloofde ook de zondag niet veel soeps. Maar toch vier manslui present: Rene, Cyriel, gastrijder Jos J en Henk. Hoogtemeters maken voor de ODS Classic volgende week is het parool. Daarom de geplande rit naar Henry Chapelle ingewisseld voor een stukje ODS parcours richting Blegny.

In een strak Rene-tempo via Kleverberg naar en op de Daelhemmer, door naar Cadier en via Mesch (lekke tub Henk) naar Berneau de weg naar Vise. Halverwege linksaf een klimmetje "Rue de Mons" wat bij TCE niet op het menu staat, en waar een normale passant niets te zoeken heeft. Ook te merken aan de belabberde weg, beetje MTB ervaring komt als geroepen. In Dalhem een leesfoutje op de Garmin van Henk en de kasseienweg omhoog langs de kerk en de route verderop weer opgepakt omhoog naar Mortier. Via-via kwamen we terecht in Mortroux voor de lastige Voie de Morts. Rene met z'n soepele tred was al snel buiten bereik, Cyriel en Henk gaven elkaar niets toe in en hiledn het tempo hoog wetende dat we een goede tijd konden neerzetten voor op Strava. Jos spaarde wijselijk krachten voor de resterende klimmen. Boven bij het wegkruis de benen stil en verzamelen en ruime tijd voor een banaantje en genieten van het uitzicht. PS. Later blijkt dat in Strava de eindstreep van de klim een paar meter verderop is getrokken, gevolg een belabberde klimtijd.

Verder door richting Neufchatteau, de klim van de Waide en koffie met vlaai op een terrasje in Gravenvoeren. En daar begon zowaar de zon te schijnen, onze lieve heer is met ons. In gestrekte draf door naar Elsloo, aan het einde nog als toetje de Kruisberg langs de snelweg. Om half een terug na 95 km, 27 km/u en bijna 1000 hm.

Volgende week zaterdag ODS Classic, zondag een aangepaste herstel-rit.