24-08-2013: Schweiberg-Camerig

Het was een nattig maar niet onaangenaam ritje.
Er was een sfeer van verwarring aan de kerk.
Was Hub wel of niet op vakantie zoals gemeld op het forum; hij was er dus wel.
Had Richard zich wel of niet afgemeld? En Henk en Mart zouden er volgens het forum wel moeten zijn maar we zagen hen niet.
Zou het gaan regenen en/of onweren en hoe laat dan wel?
En moeten dit soort vragen wel dan niet op het Forum tijdig aan de orde komen of mag je ook op goed geluk en zonder raadpleging van het TC Elsloo forum in goed vertrouwen naar de kerk komen.
Besloten werd dat het onderwerp forumgebruik geagendeerd moet worden voor de leden vergadering.
Vooralsnog blijft eenieder van harte uitgenodigd effe via internet te melden of hij/zij mee zal gaan. Ook 's ochtends voor vertrek is het wijs om effe te kijken hoe de vlag er bij hangt met name indien de weersvoorspelling onzeker is.
Hoe dan ook stond er een gemotiveerde groep manslui aan de kerk gereed om via Julemont naar Blegny te gaan. Een mooie en redelijk pittige tocht zou het moeten gaan worden. Maar.............
Hub; Joep; Wil; Pé; Gene; Rien en Chris hadden er zin in.
Via Schimmert en Hulsberg naar Mechelen de Schweiberg op. Gene moest aan het begin van de klim plassen en zou in eigen tempo ons wel inhalen. Prompt begon het steeds harder te regenen en moesten we bovenaan besluiten het bekende hotel restaurant (serre mooi verbouwd) in te duiken voor de vervroegde koffie (lekkere koffie met zelfgebakken cake, allervriendelijks geserveerd).
Na contacten met buienradar en KNMI werd besloten niet naar Blegny te gaan maar via de Camerig een weg terug naar Elsloo te vinden.
Gene ging gelijk terug en Pé had de grootste moeite de Camerig op te komen want herstellende van een wekenlange oorontsteking.
Het bleef miezeren. Via Vijlen de rijksweg op naar Nijswiller en daar de provinciale weg omhoog naar Simpelveld en via Bosschenhuizen langzaam stijgend door naar Trintelen. Joep wilde graag de Fromberg pakken (hoogtemeters voor de Classic) maar sloeg te snel rechtsaf de steile Kruishoeve weg op. Een prima alternatief. Daarna rechtdoor naar Winthagen en Voerendaal.
Het bleef miezeren en de combinatie met modderige wegwerkzaamheden in Retersbeek (de naam zegt genoeg); Weustenrade en Hellebroek zorgden er voor dat we steeds ontoonbaarder Nuth bereikten.
Wil S. had inmiddels een alternatieve route naar huis gevonden.
Allerhartelijks werd voorbij Terstraten afscheid van Hub genomen die er voor had gezorgd dat we toch weer een mooie afwisselende alternatieve rit hadden kunnen maken.
Volgende week zaterdag is ODS Classic, diverse leden zullen daar hun geluk gaan beproeven. Voor de "thuisblijvers" de kans om zelf iets te verzinnen of om 10.00 uur aan te sluiten bij de B-groep voor ritje naar Alden Biezen. Kijk op forum voor de stand van zaken.

Maak een Gratis Website met JouwWeb