22-12-2013: Koffie bij Paul's

De thuisblijvers hadden weer eens ongelijk. Gister nog onheilspellende vooruitzichten, om 8 uur nog regen op de stoep, maar ... vanmorgen melde buienradar droog tot de middag. Dus een paar uur om van te profiteren, met vijven: Frans J, gastrijder Fred, nieuwe leden Francien en Koen (allebei uit de stal van Fred) en Henk. En waar gaan we heen? daar waar de fiets ons brengt.

Over de rit niet veel bijzonders, of het moesten de twee lekke banden zijn van Fred. De ene net voor Geverik, de andere net Geverik uit. Hier sloot Bert S, oud-collega van Henk zich aan bij de clan. Via Schimmert (Gene S betrapt, in z'n normale kloffie aan de wandel) en bij Klimmen door naar Ransdael, Wijlre linksop naar Elkenrade, weer omlaag via de Dikkebuiksweg over spoorbruggetje en rond half elf aan de koffie bij Pauls Ijsboerderij. De warme kachel, de capuchino en de babbel en de tijd vloog voorbij. Terug over de Stoepert, door de lekke banden en koffie bleef de teller staan op 50 km.

En buienradar kreeg gelijk, onder het afspuiten van de fiets vielen de eerste regendruppels, hoop dat Koen en Francien en Bert het tot thuis droog hebben gehouden.... Sprak vanmorgen Koen op het werk: Francine nog een lekke band, een paar druppels maar toch droog aangekomen.

Laatste stand van Mallorca: al 18 aanmeldingen, kijk op de website.