19-10-2013: Vlodrop via Dld

Mooi rustig en vooral zonnig herfstweer verwelkomt deze Zaterdag 11 TC Elsloo coureurs. Temperatuursverwachting 20 graden Celcius zal debit zijn aan de hoge opkomst. Niet Gemmenich (B) en ook niet Eynatten (A) maar de koersleiding besluit voor Vlodrop; Rene en Richard besluiten op tijd thuis te willen zijn en trekken hun eigen plan.

Ben, Jan O. Toos, Tine, Lei, Gerard, André, Ruud en Pé rijden zich al vrij snel na de Makado vast in een opengebroken weg. Na sluiting van de gelederen via Spaubeek, Schinnen, Doenrade "het Duits" op. Via een bos en lommerijke route bereiken we de bekende uitspanning in Vlodrop. Voor die tijd rijdt Pé twee keer de aba lek; breekt van een reserveband het ventielafsluitschroefje af en is ook een geleende reserveband lek. De koffie pauze wordt besteed aan het wisselen van de band; het uitproberen van diverse pompjes en bovenal het genieten van de traktaties van Toos en Ben. Geen gezang maar toch hiep hiep hoera. De herfstkleuren zijn overal zichtbaar en we genieten er van. Lekker buiten op een vol terras; einde oktober; we boffen vandaag.

In een fluks tempo ging de route vervolgens retour via Herkenbosch, Montfort (lekke voba Jan O. in ruim twaalf minuten gerepareerd en van een risicoanalyse voorzien), Echt en in Guttecoven werd Ben netjes afgeleverd. Ook Ruud en Gerard waren inmiddels afgezwaaid. Na Graetheide werd het principe samen uit samen thuis losgelaten en splitste het overgebleven peleton zich in kleine afzonderlijke groepjes op richting thuis.

Een prachtige fietsdag en een erg mooie en gezellige herfstrit.