19-05-2013: Vaalserberg Duitse kant

Een extra ritje vanwege het mooie weer: Richard, Harrie V, Thei en Henk. Voorstel was om de Vaalserberg eens van de Duitse kant te gaan doen, via Vaalserkwartier. Een maandje terug heeft Hub die voorgedaan, en met hulp van de Garmin moet dit ons ook lukken. Via Klimmen - Ubachsberg en Oirsbach afgedaald naar Lemiers en dit mooie dorpje rechts laten liggen en langs de Sensenbach door naar Vaalserkwartier. Effe links langs de Maastrichterlaan en rechts de wijk in op zoek naar smalle-slechte-natte-vieze bosweggetje richting het buitengebied. De Garmin leidde ons links-rechts-... langs mooie uitzichten en de Viergrenzenweg (vier?? B, NL, D en het vroeger onafhankelijke Moresnet?) naar het drielandenpunt. Omlaag naar Gemmenich - onderlangs de hoge spoorbrug in Moresnet - Plombieres en Sippenaken naar pauzeplaats de Smidse in Epen.

Wat hield ons bezig? de fietsbroek. Voor een wielrenner is een goeie broek van ultiem belang, en dan vooral de zeem. Een wielrenner moet voeling houden met z'n fiets door het contact van zeem en blote bats. En de broek houdt het hele geval bij elkaar. Blijkbaar moet een nieuwe broek vooraf in de was, anders schuurt de bats kapot, en dit was een van de deelnemers overkomen. En een ouwe broek moet je tegen het licht houden, anders lever je zonder te weten een inkijk op de bilnaad voor achterop komend verkeer, en ook dat met eigen ogen gezien. Een goeie broek maakt dus het verschil.

Vandaag over ruim 85 km'rs toch maar weer zo'n 1000 hoogtemeters gescoord. Morgen naar Blegny en volgende week is het de beurt aan Battice.